2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Pievagrybių sriuba



Maniškis, grįžęs iš darbo po pasivaišinimo, kolegos gimtadienio proga, sotus ir laimingas, vis tiek suvalgė visą lėkštę šios sriubos, nes buvo labai skani!

Taigi, mums reikės:
1 labai didelės bulvės
1 vidutinės morkos
1 vidutinio svogūno
7 nedidelių pievagrybių
2 VŠ miltų
1/2 puodelio grietinėlės
sultinio kubelio
pluoštelio petražolių
sviesto kepimui

Paruošimas:

  1. Bulves supjaustome kubeliais ir kartu su sultinio kubeliu verdame vandenyje (~ 1 litre vandens).
  2. Svogūnus susmulkiname ir pakepiname svieste, kol pasidarys skaidrūs.
  3. Pas svogūnus dedame plokštelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepiname 10 min.
  4. Sutarkuojame morką burokine tarką, dedame į keptuvę ir troškiname uždengus dar 10 min.
  5. Baigiant troškinti, įberiame miltus į keptuvę ir pakepiname.
  6. Visą keptuvės turinį pilame į puodą pas bulves. Užverdame.
  7. Supilame grietinėlę, beriame kapotas petražoles, užverdame ir tiekiame.

Skanaus!

Šaltinis: užrašai

24 komentarai:

  1. Progai pasitaikius bandysiu ;), ačiū :*



    P.s. labai graži nuotraukytė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai puikus grybų sriubos variantas :)Tikiu, kad skonis puikus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laaaabai skani ir soti sriubyte ! Sulaukiau daug komplimentu ! Aciu uz skanu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ot kaip gerai :) Džiaugiuosi, kad patiko! Tuoj įdėsiu dar vienos pievagrybių sriubos receptą - irgi labai skanios :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Superine sriuba, tik as dedu ne sultinio kubeli, o prieš tai issiverdu vištieną, o tada tame sultinyje sriuba verdu, o vištieną virta panaudoju kitam patiekalui, niam niam sriuba, ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na su naminiu sultiniu ji dar skanesnė, net neabejoju! Aš , kai turiu naminio sultinio, visada jį naudoju, skonis nepalyginamas su kubelio :)

      Panaikinti
  6. Aciu buvo laaabai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai labai skani! AČIŪ! Virsiu dar ne kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skanu, ačiū už receptą, tik aš dadėjau daugiau prieskonių, mano šeimynėlė mėgsta juos ir dar ryžių dadėjau, bet ir be jų būtų skanu. Tikrai ačiū, ieškojau paprastesnio ir skanaus grybų sriubos recepto, tą ir radau.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Super sriuba, seimyna jos vis praso ir praso 😋😋😋

    AtsakytiPanaikinti
  10. Puiki, švelni sriuba. Pateks į dažniau gaminamų patiekalų sarašus. Tik bulves sublenderiavau, kadangi per vėlai atsiverčiau receptą, bet dėl tokio pakeitimo mažiau miltų reikėjo 😊 Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  11. 9-metė dukra pavaišino mano virta pagal šį receptą sriuba savo drauge, komentaras buvo: "Grybų sriubos nemėgstu, bet ši laaaabai skani" :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vaikų atsiliepimai nesumeluoti ir dėl to patys vertingiausi! Ačiū už atsiliepimą!
      Šiandien mes taip pat ją valgėme vakarienei :)

      Panaikinti
  12. Sveiki, o kokia grietinėlę naudojate? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ankačiau naudodavau ribią, dabar visur stengiuosi naudoti kuo liesesnę.

      Panaikinti
  13. dekoju uz nuostabu recepta. Labai patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki. Niekada nesu dariusi sriubos. Skambes kiek kvailai, bet ka reiškia 2 VŠ miltų? Ir arbatinio
    1/2 puodelio grietinėlės? Ačiū už informacija 😌

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. VŠ = valgomi šaukštai :) 1/2 = pusė, šiuo atveju pusė puodelio grietinėlės :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...