Nusiaubiau mamos gėlių darželį - parsivežiau visą ryšulį smidrų ir pradėjau ieškoti kaip juos įdomiau sunaudoti, nes pati užsisodinau nežmonišką plotą smidrų (dabar tai suprantu), kurie pradės duoti derlių gal tik kitąmet, o tada nebus kada ieškot idėjų...
Salotos skanios. Aš labai mėgstu graikiškas salotas. Šiandien gamintos salotos dar buvo praturtintos smidrais ir avinžirniais (dėl sotumo). Aš gal smidrų pamažinau, nes jie, būdami švelnaus skonio, čia tikrai nesuskambėjo. Bet ir nepamaišė, o ir geras būdas juos sunaudoti.
Aš smidrų niekaip termiškai neapdorojau, nes man jie skanūs ir taip (primena žaliuosius žirnelius, šviežius, žinoma).
Tingėjau pasidaryti padažą, tad tiesiog pašlaksčiau alyvuogių aliejumi ir balzaminio acto kremu. Bet turiu pasakyti, kad nepatingėkite jo pasigaminti. Citrinos sultys, kurios yra vienas iš padažo ingredientų, tikrai čia suskambės ir paryškins kitų ingredientų skonį.
Taigi, mums reikės (1 porcijai):
Salotoms
4-5 smidrų
1 saujos mėgiamų salotų
1 saujos vyšninių pomidorų
1 trumpavaisio agurko
1 mažo mėlyno svogūno (keičiau svogūnų laiškais)
10 alyvuogių
50 g fetos sūrio, naudojau ožkų
Padažui:
1 VŠ alyvuogių aliejaus
šlakelio citrinos sulčių
žiupsnio džiovinto raudnėlio
druskos, pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Pasiruošiame smidrus. Galima nuskusti kietą smidro galą arba kietą galą nulaužti. Aš nulaužiu.
- Jei norisi, smidrus sumetame į verdantį pasūdytą vandenį, paverdame2 minutes ir perkeliame į ledinį vandenį, kad sustabdytume virimą.
- Visus pjaustomus salotų ingredientus supjaustome ir viską sudedame į dubenį.
- Sumaišome padažo ingredientus, padažą užpilame ant salotų ir viską išmaišome.
Skanaus!
Šaltinis: Ahead of thyme
P.S. Labai panašus receptas, tik dar praturtintas paprika ir ridikėliais bei kitokiu padažu the view from great island visai įdomus ir bandytinas. Fetą pakeitus tunu, turėtume dar kitokį skonį.
Prieš 1 metus: Cinamoninių pynių pyragas
Prieš 3 metus: Kombučia
Prieš 4 metus: Tuno salotos su smidrais
Prieš 5 metus: Šeivamedžio žiedų šerbetas
Prieš 6 metus: Nekeptas vaflių tortasPrieš 7 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir špinatais
Prieš 8 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su spanguolėmis, Brie sūriu ir cinamonu
Prieš 9 metus: Makaronai su trijų rūšių sūriu
Prieš 10 metų: Smidrai su kiaušiniu ir kumpiu
Prieš 11 metų: Moliūginiai keksiukaiPrieš 12 metų: Blynai su mėlynėmis
Prieš 13 metų: Mielinis cinamono juostelių pyragas
Prieš 14 metų: Varškės apkepas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą