Užkliuvo akis už šio recepto Pinterest'e - labai šviesiai, spalvingai ir skaniai pasirodė man šis pateikalas. Ir kai vienam reikalui sunaudojau ne visą pakuotę grietinėlės, kažkaip pagalvojau būtent apie vištieną toskanietiškai. Patiko - be kalbų! Paruošimas, kaip ir daugumos mano pasirenkamų receptų, visiškai nesudėtingas. Skanu - apsivalgomai. Win-win
Taigi, mums reikės:
Vištienai:
2 vištos krūtinėlių arba 4 šlaunelių mėsos (naudojau pastarąsias)
1/2 AŠ druskos
1/4 AŠ pipirų, šviežiai maltų
1/4 AŠ džiovinto česnako granulių
1/2 AŠ Itališkų prieskonių (čiobrelis, bazilikas, raudonėlis, rozmarinas)
Padažui:
3 česnako skiltelių, smulkintų
2 saujų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę (pridėjau nuo savęs)
~6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų, susmulkintų
2 VŠ kaparėlių, nusunktų
100 g šviežių špinatų (neturėjau, bet labai pagyvintų vaizdą)
1 puodelio riebios grietinėlės (naudojau 13 proc., buvo skanu ir mažiau riebu)
100 ml balto vyno (pridėjau nuo savęs, nes neturėjau reikiamo kiekio grietinėlės)
1/2 AŠ paprikos miltelių (dėjau rūkytos paprikos)
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Vištieną paprieskoniname. Aš tai padariau iš vakaro.
- Keptuvę įkaitiname, įpilame aliejaus ar sviesto ghee ir apkepame vištieną, po 5 minutes kiekvieną pusę. Aš dar uždengiau keptuvę dangčiu. Vištieną išimame iš keptuvės ir atidedame.
- Į keptuvę beriame česnaką ir jam paskleidus aromatą, pas jį beriame pomidorus ir pakeitiname kol šiek tiek suminkštės. Jie dar kaitinsis ilgiau.
- Beriame supjaustytus džiovintus pomidorus, kaparėlius, pilame baltąjį vyną, užverdame ir leidžiame nugaruoti alkoholiui kelias minutes.
- Suberiame špinatų lapelius, išmaišome ir pakaitiname kol suvys ir suglebs.
- Pilame grietinėlę, beriame paprikos miltelius, pakaitiname kol padažas šiek tiek sutirštės. Pasūdome, jei reikia.
- Grąžiname į keptuvę vištieną, užpilame ją padažu, uždengiame ir pakaitiname ant nedidelės kaitros apie į minutes.
- Tiekiame su makaronais, bolivine balanda, kuskusu ar netgi bulvių koše.
Skanaus!
Šaltiniai: Julia's album, spoon fork bacon, Delish
Prieš 1 metus: Viso grūdo avižinė bananų duona
Prieš 2 metus: Varškės ir rūkytos lašišos užtepėlė
Prieš 3 metus: Vištienos kepenėlės su svogūnais
Prieš 4 metus: Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės rutuliukais
Prieš 5 metus: Trinta brokolių sriuba
Prieš 6 metus: Tortas "Napoleonas"Prieš 7 metus: Teriyaki lašiša su brokoliais ir morkomis
Prieš 8 metus: Mielinis pyragas su pikantišku įdaru
Prieš 9 metus: Šokoladinis pyragėlis mikrobangų krosnelėje
Prieš 10 metų: Čenakai
Prieš 11 metų: Vanilinis sūrio pyragasPrieš 12 metų: Kepenėlėmis įdaryti kiaušiniai
Skanu. Padažas gaunasi toks itališkas, ne lietuviško skonio. Įdomus patiekalas. Vietoj špinatų (neturėjau) dėjau cavolo nero. Tikrai patiko, įdomus skonis.
AtsakytiPanaikinti