2023 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Cinamoninių pynių pyragas

 


Atrodo cinamoninių bandelių prikepta ne viena, bet pamačius šio recepto aprašymą, neatsispyriau: kepant viršuje esantis cukrus karamelizuojasi, cinamoninių sluoksnių daug, o kai nori vienos bandelės, atsipjauni tokio dydžio, kiek leidžia sąžinė.
Šis receptas turi tik vieną trūkumą: tešlą užminkyti pavyks tik kombaino pagalba, nes užminkyta tešla labai skysta.O jei kombainas virtuvėje yra, nereikia laukti. Skonis puikus!


Taigi, mums reikės:
Tešlai:
1 puodelio (235 ml) pieno, kambario temperatūros
1 AŠ sausų mielių
1/4 puodelio (50 g) cukraus
1 1/2 AŠ druskos
2 didelių kiaušinių, lengvai išplaktų
115 g sviesto, gali būti ir šaltas
455 g miltų, 550D tipo

Įdarui:
45 g sviesto, tirpinto
žiupsnio druskos
190 g rudojo cukraus
1 VŠ malto cinamono

Glajui (nedariau):
225 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
80 g cukraus pudros
1 AŠ vanilinio cukraus
1-2 VŠ pieno

Paruošimas:
  1. Kombaino dubenyje Sumaišome visus ingredientus, išskyrus miltus ir sviestą.
  2. Suberiame miltus ir bemaišant tešlą sudedame kubeliais pjaustytą sviestą. Paliekame minkytis bent 10 minučių. 
  3. Kildiname tešlą. Galimi du būdai (aš naudojau antrąjį):
    • I būdas: indą uždengiame ir tešlą kildiname 1 1/2 - 2 valandas kambario temperatūroje. Įdedame į šaldytuvą mažiausiai valandai sutvirtėti. Tešlą šaldytuve galima laikyti iki 2 parų.
    • II būdas: Indą uždengiame ir tešlą kildiname šaldytuve mažiausiai 8 valandas. Tešlą šaldytuve galima laikyti iki 2 parų.
  4. Pakilusią ir atvėsusią tešlą košiojame ant gerai pamiltuoto stalo. Karts nuo karto patikriname ar neprilipo. Iškočiojame kuo ploniau, viena kraštinė 75 cm, kita panašiai ar dar daugiau. 
  5. Ištepame tirpintu sviestu, tolygiai pabarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu ir druska.
  6. Suvyniojame į vyniotinį ir perkeliame jį ant gausiai pamiltuotos skardos. Dedame į šaldiklį, jei telpa - 15 minučių, arba į šaldytuvą pusvalandžiui, kad būtų galima dirbti toliau.
  7. Perpjauname vyniotinį išilgai, pjūvį dedame į viršų ir kryžiuojant supiname pynę. Ją padaliname į keturias dalis ir dedame skersai maždaug 20x30cm dydžio kepimo formoje, prieš tai išteptoje sviestu.
  8. Paliekame kambario temperatūroje 15 min. 
  9. Patepame tirpintu sviestu ar plaktu kiaušiniu.
  10. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
  11. Glajui skirtus produktus, išskyrus pieną, išplakame. Pienu pasireguliuojame norimą tirštumą. 
  12. Iškepusias bandeles atvėsiname bent 15 minučių. Supjaustome ir tiekiame.
Skanaus!


Šaltinis: Smitten kitchen






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...