Puslapiai

2024 m. gegužės 14 d., antradienis

Graikiškos salotos su smidrais

Pavadinimą sugalvojau aš, nes jis man pasirodė tinkamiausias. Nebarkit labai.
Nusiaubiau mamos gėlių darželį - parsivežiau visą ryšulį smidrų ir pradėjau ieškoti kaip juos įdomiau sunaudoti, nes pati užsisodinau nežmonišką plotą smidrų (dabar tai suprantu), kurie pradės duoti derlių gal tik kitąmet, o tada nebus kada ieškot idėjų...
Salotos skanios. Aš labai mėgstu graikiškas salotas. Šiandien gamintos salotos dar buvo praturtintos smidrais ir avinžirniais (dėl sotumo). Aš gal smidrų pamažinau, nes jie, būdami švelnaus skonio, čia tikrai nesuskambėjo. Bet ir nepamaišė, o ir geras būdas juos sunaudoti.
Aš smidrų niekaip termiškai neapdorojau, nes man jie skanūs ir taip (primena žaliuosius žirnelius, šviežius, žinoma).
Tingėjau pasidaryti padažą, tad tiesiog pašlaksčiau alyvuogių aliejumi ir balzaminio acto kremu. Bet turiu pasakyti, kad nepatingėkite jo pasigaminti. Citrinos sultys, kurios yra vienas iš padažo ingredientų, tikrai čia suskambės ir paryškins kitų ingredientų skonį.


Taigi, mums reikės (1 porcijai):
Salotoms
4-5 smidrų
1 saujos mėgiamų salotų
1 saujos vyšninių pomidorų
1 trumpavaisio agurko
1 mažo mėlyno svogūno (keičiau svogūnų laiškais)
10 alyvuogių
50 g fetos sūrio, naudojau ožkų

Padažui:
1 VŠ alyvuogių aliejaus
šlakelio citrinos sulčių
žiupsnio džiovinto raudnėlio
druskos, pipirų pagal skonį

Paruošimas:
  1. Pasiruošiame smidrus. Galima nuskusti kietą smidro galą arba kietą galą nulaužti. Aš nulaužiu.
  2. Jei norisi, smidrus sumetame į verdantį pasūdytą vandenį, paverdame2 minutes ir perkeliame į ledinį vandenį, kad sustabdytume virimą. 
  3. Visus pjaustomus salotų ingredientus supjaustome ir viską sudedame į dubenį.
  4. Sumaišome padažo ingredientus, padažą užpilame ant salotų ir viską išmaišome.
Skanaus!


Šaltinis: Ahead of thyme


P.S. Labai panašus receptas, tik dar praturtintas paprika ir ridikėliais bei kitokiu padažu the view from great island visai įdomus ir bandytinas. Fetą pakeitus tunu, turėtume dar kitokį skonį. 


Prieš 12 metų: Blynai su mėlynėmis
Prieš 14 metų: Varškės apkepas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą