Šis patiekalas mūsų gomuriui tikra šventė! Gaminau ją jau ne kartą, netgi ir šv. Kūčių stalui, kaip karštą patiekalą. Visada sulaukia tik geriausių atsiliepimų. O įvertinus patiekalo paruošimo paprastumą ir ingredientų sąrašo trumpumą - the best of the best!
Taigi, mums reikės (2-3 porcijoms):
400 g menkės ar kitos baltos žuvies
2 vidutinių svogūnų
500 ml konservuotų pomidorų savo sultyse arba šviežių pomidorų, jei sezonas
1 AŠ cukraus (pagal skonį)
~4 šakelių šviežio čiobrelio
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Menkę supjaustome vienodais gabaliukais, pagardiname druska, pipirais ir paliekame trumpai pasimarinuoti.
- Svogūnus supjaustome plunksnelėmis ir pakepiname įkaitintame aliejuje kol suminkštės.
- Supilame pomidorus, mentele patriname, pagardiname druska, pipirais, cukrumi, įmetame čiobrelio šakeles ir patroškiname 20-30 minučių. Jei naudojame šviežius pomidorus, viršūnėlę įpjauname, nuplikome, nulupame odelę, supjaustome kubeliais ir verčiame į keptuvę, toliau procedūra ta pati.
- Ant pomidorų troškinio išdėliojame žuvies gabaliukus, uždengiame ir paliekame iškepti. Trukmė labai priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio ir storio. Gali prireikti nuo 4 iki 10 minučių. Siūlau tikrinti.
- Labai tinka su bulvių koše.
Skanaus!
Šaltinis: Kiaunės reikaliukai
Prieš 1 metus: Olandiški Kalėdiniai sausainiai
Prieš 2 metus: Aguonpienis
Prieš 3 metus: Imbieriniai sausainiai - nameliai
Prieš 4 metus: Imbieriniai sausainiai
Prieš 5 metus: Orkaitėje keptos dorados su daržovėmis
Prieš 6 metus: Naminė nutellaPrieš 7 metus: Obuolių pyragas su graikiškais riešutais
Prieš 8 metus: Aguonų ir obuolių pyragas
Prieš 9 metus: Kūčiukai
Prieš 10 metų: Sl.tešlos pyragėliai su tuno ir sūrio įdaru
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą