2015 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Orkaitėje keptos dorados su daržovėmis


Vienas iš skaniausių kepinių ant grotelių vasarą mums būna dorados. Žiemą, kai už lango lyja lietus (skamba absurdiškai, ar ne?), ne itin palankios sąlygos kepimui ant žarijų, tad tenka rinktis orkaitę.
Jau du kartus kepiau doradą orkaitėje su daržovėmis ir vieną kartą - druskoje. Dorada labai puiki žuvis - neriebi, beveik be ašakų ir lengvai paruošiama.
Fotografijoje dorados, keptos su daržovėmis pirmą kartą, antrąjį kartą kepiau prie orkaitės esančioje skardoje, kad būtų daugiau vietos daržovėms.



Taigi, mums reikės:
2 doradų
keletos šakelių rozmarino
pluoštelio čiobrelių
pusės didelės citrinos
česnako granulių arba smulkinto šviežio česnako
druskos, pipirų

Daržovėms:
1 raudonosios paprikos
3 nedidelių porų
~10 pievagrybų
3 didžiulių skiltelių česnako
poros trejeto saujų vyšninių pomidorų
druskos, pipirų
aliejaus, balzaminio acto

Paruošimas:
  1. Doradą išskrodžiame, išvalome vidurius, nuskutame žvynus. Nuplauname, nusausiname.
  2. Kad skoniai geriau įsigertų, dorados šonus galima įstrižai keliose vietose įpjauti. 
  3. Atpjauname ~6 plonus griežinėlius citrinos, iš likusios - pašlakstome sultimis žuvis tiek iš išorės, tiek iš vidaus.
  4. Doradas pagardiname druska, pipirais, česnao granulėmis. Į vidų įdedema pluoštelį čiobrelių, šakelę rozmarino ir du griežinėlius citrinos.
  5. Paliekame pasimarinuoti ~valandai.
  6. Atėjus laikui kepti žuvį, paprikas supjaustome juostelėmis, pievagrybius perpjauname per pusę, česnakus (manieji tikrai dideli) supjaustome taip pat per pusę. Jei ksiltelės neidelės - nepjaustome.
  7. Daržoves pagardiname druska ir pipirais, pašlakstome aliejumi ir balzaminiu actu, išmaišome.
  8. Daržoves tolygiai paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  9. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  10. Skardą su daržovėmis ištraukiame, išstumdome į šonus, įdedame žuvį ir aplink pabarstome vyšninius pomidorus, perpjautus per pusę, bei porus, supjaustytus 1 cm storio griežinėliais, prieš tai taip pat pagardintais druska, pipirais, balzaminiu actu ir aliejumi.
  11. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Aš kepiau 20 minučių ir manau, kad būtų užtekę ir 15.

Skanaus!








Prieš 1 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 3 metus: Aguonų ir obuolių pyragas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...