2019 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Dryžuota aviečių ir apelsinų žele


Pernykštis desertas, bet labai geras! Jau ne vienerius metus Naujųjų metų sutiktuvių saldumynų stalui renkuosi nekeptus desertus. Po visų švenčių man nei norisi kepti tortus, nei juos valgyti. 2019 metų sutiktuvės buvo ne išimtis. Mano šeimai pats pačiausias iš desertų ir tortų yra Tiramisu arba Tiramisu su baltuoju šokoladu (pastarasis ir puikavosi ant stalo). Tiramisu palikau kitiems, o man norėjosi lengvesnio deserto, tad pasirinkau žele ir neapsišoviau - gaivu, neapsunkina skrandžio ir labai skanu!




Taigi, mums reikės (1 litro žele formai):
Apelsininė žele:
500 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
1-2 VŠ cukraus
10 g želatinos (būtinai skaitykite instrukciją ant savo naudojamos želatinos pakelio)

Avietinė žele:
300 ml aviečių sulčių (arba galima naudoti šviežas ar šaldytas avietes)
mano sults buvo naminės ir jau saldintos, tad nieko papildomai nebedėjau
6 g želatinos

Pieno žele:
300 ml pieno
2-3 VŠ cukraus
1/2 AŠ vanilinio cukraus
6 g. želatinos

Paruošimas:
  1. Želatiną pasiruošiame pagal instrukcijas ant pakelio. Manąją reikėjo užpilti keliais šaukštais vandens, kad pilnai apsemtų ir palikti išbrinkti pusvalandžiui. 
  2. Išbrinkusią želatiną ištirpdomevandens vonelėje (dubenėlį su išbrinkusia želatina dedame virš puodo su verdančiu vandeniu). Jokiu būdu želatinos neužverdame.
  3. Želatiną šiek tiek atvėsiname.
  4. Pasiruoštą želatiną išmaišome su kiekvieno sluoksnio likusiais produktais.
  5. Sluoksniuojame pagal norus. Prieš pilant naują sluoksnį reikia, kad ankstesnis būtų sutvirtėjęs, bet ne visiškai sustingęs, taip sluoksniai nesusimaišys, ir sukibs tvirčiau, nes esu pastebėjusi, jei sustingsta visiškai - gali sluoksniai ir atšokti.
Skanaus!


Šaltinis: Žaidžiame virtuvę





Prieš 1 metus: Tortas "Snickers"
Prieš 2 metus: Tortas "Tiramisu"
Prieš 3 metus: Imbieriniai sausainiai
Prieš 5 metus: Naminė Nutella
Prieš 6 metus: Aguoninis tortas su baltojo šokolado kremu ir avietėmis
Prieš 7 metus: Apelsininis aguonų keksas
Prieš 8 metus: Aguonų pyragas
Prieš 9 metus: Kokosiniai sausainiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...