Išbandžiusi skaniuosius minkštus kalėdinius migdolinius meduolius neatsilaikiau ir prieš šiuos. Pernykščiai metai buvo Migdolinių sausainių metai :)
Šie sausainiai mane tiesiog sužavėjo savo apelsininiu aromatu. tiesiog fantastiški! Tiesa, be nedidelių nesklandumų šį kartą neapsiėjau, ir net nežinau kodėl - sausainių raštui išgauti specialiai parsivežiau iš mamos krištolinių taurių, bet sausainiai man taip puikiai iškilo, kad mano rašto neliko nei ženklo. Darau prielaidą, jog taip nutiko man pakeitus smulkintus migdolus į migdolų miltus. Visa laimė, skoniui tai įtakos visai neturėjo.
Taigi, mums reikės (1 skardai sausainių):
1/2 puodelio smulkintų migdolių (naudojau migdolų miltus)
1 puodelio šviesių speltų miltų (naudojau paprastus kvietinius)
2 AŠ meduolių prieskonių (neturėjau, dėjau cinamoną, kardamoną ir imbierą)
1/2 AŠ kepimo miltelių
žiupsnio druskos
75 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 puodelio rudojo cukraus
1 kiaušinio
1 apelsino nutarkuotos žievelės
Paruošimas:
- Atskirame inde sumaišome sausuosius ingredientus: migdolus, miltus, prieskonius, druską ir kepimo miltelius.
- Sviestą išplakame su cukrumi, įplakame kiaušinį ir apelsino žievelę.
- Į plakinį beriame sausąjį mišinį ir užmaišome/užminkome tešlą.
- Tešlą vyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą per naktį ar bent jau kelioms valandoms.
- Tešlą kočiojame ant miltais pabarstyto stalviršio iki ~1 cm storio. Manoji tešla buvo įtartinai minkšta. Stiklinės pagalba išpjausčiau apvaliu sausainius, be reikalo įspaudžiau gražius raštus ir išdėliaujau ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo formos.
- Kepame sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
Šaltinis: Sezoninė virtuvė
Prieš 7 metus: Lašiša stiklainyje
Prieš 8 metus: Morkų pyragas su riešutais
Prieš 9 metus: Ploni švediški imbieriniai sausainiai
Prieš 1 metus: Pepparkakor-švediski ploni pipiriniai imbieriniai sausainiai
Prieš 2 metus: Imbieriniai sausainiai/nameliai
Prieš 3 metus: Minkšti imbieriniai meduoliai
Prieš 4 metus: Lietiniai blynai su obuolių įdaru
Prieš 5 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 6 metus: Obuolių pyragas su graikiškais riešutaisPrieš 7 metus: Lašiša stiklainyje
Prieš 8 metus: Morkų pyragas su riešutais
Prieš 9 metus: Ploni švediški imbieriniai sausainiai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą