2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Tortas "Snickers"


Šis tortas jau ne vienerius metus tituluojamas vienu skaniausių tortų, kai kam net ir skaniausias iš visų. Jei trumpai - jis ištiesų labai labai skanus, mano nuostabai - saikingai saldus (ruošdama šį tortą net purčiausi nuo įsivaizduojamo jo saldumo, bet mano nuogastavimai nepasitvirtino). Juk Snickers šokoladukai taip pat būna gan saldūs. Man su nesaldžia juoda kava - buvo pats tas, kiti valgiusiejį šį tortą irgi įvertino kaip skanų. 
Yra ir kita jo pusė - jis nepriklauso tortų kategorijai, kai mikserį tereikia įjungti du kartus: pirmą kartą paruošti tešlai, antrą kartą - išplakti kremui. Čia reikalų - daug daugiau. Iš principo, šį tortą iškepti tikrai nesunku, tik reikia planuotis laiką ir pasiruošti mažiausiai penkias torto dedamąsias. Aš iš pradžių buvau nusiteikusi labai ryžtingai, ketinau netgi prašmatniai jį papuošti, ko paprastai nedarau, bet kol sukonstravau tortą, mano ryžtas visiškai išblėso. Ar šis tortas man pats pačiausias? Tikriausiai ne. Prieš kelias savaites išbandytas tortas "Rafaelo", kuriam, išties, mikserį tereikėjo įsijungti du kartus, nunešė "Snickersą" be konkurencijos. Bent jau mano skoniui. 
Mano patirtys ir pastebėjimai: 1. Internete vaikšto daugmaž vienas ir tas receptas. Esminis skirtumas buvo vienas - miltų kiekis. Vienuose receptuose miltų kiekis buvo 330 g, kituose 200-220 g. Įdėjus 220 g miltų, tešla buvo  jau gana tiršta, tad ties tuo kiekiu ir apsistojau. Biskvitai iškepė minkšti ir purūs. 2. Recepte naudojamos sodos nereikia nugesinti. Ji nusigesins nuo tešloje esančios grietinės. Apie tai galite daugiau pasiskaityti čia. 3. Kadangi biskvito tešla padalinama į dvi dalis, labai bijojau, kad antroji porcija tešlos blogai iškeps, nes turiu tik vieną kepimo formą, bet biskvitas puikiai iškilo ir buvo purus. Kitą kartą kepčiau iš karto visą tešlą ir pjaustyčiau į lakštus. 4. Drįsčiau teigti, jog ganašo gamyba nebūtina ir šią torto dedamąją galima praleisti. Man ji nieko nepridėjo. Pakaktų 100-200 g padidinti grietinėlės kiekį grietinėlės kreme.




Taigi, mums reikės (21 cm skersmens tortui):
Biskvitams:
2 kiaušinių
200 g cukraus (dėjau 150 g)
žiupsnio druskos
200 g (1/2 skardinės) Rududu, kambario temperatūros
200 g grietinės (naudojau 30proc.)
200 - 220 g miltų
1 AŠ (nubraukto) sodos

Grietinėlės kremui:
450 g grietinėlės (ne mažiau 35 proc. riebumo)
2 VŠ cukraus

Šokoladiniam pertepimui:
100 g juodojo šokolado
50 ml pieno

Karameliniam kremui:
2/3 skardinės Rududu (naudojau 1/2 skardinės, užteko)
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintų, smulkintų žemės riešutų (labai tiktų sūdyti)
1/2 AŠ druskos (pridėjau nuo savęs, naudojau nesūrius riešutus, tiko tobulai)

Ganašui:
5 VŠ cukraus
2 VŠ vandens
250 ml plakamosios grietinėlės

Biskvitų sulaistymui (nenaudojau, biskvitai ir taip buvo drėgni):
1/3 puodelio vandens
1 AŠ cukraus
1 VŠ amareto (keisčiau romu)

Šokoladinis glajus:
~ 80 g juodojo šokolado
~ 0,5 - 1 cm storio sviesto riekelė
~2 VŠ pieno

Paruošimas:
  1. Biskvitui skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska iki purios masės. 
  2. Įplakame rududu ir grietinę.
  3. Miltus sumaišome su soda, persijojame ir palaipsniui įmaišome į tešlą. Nepermaišome, nes biskvitas pasidarys guminis.
  4. Tešlą padaliname į dvi kepimo formas ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (man prireikė 25 minučių). Kepant visą tešlą iš karto vienoje formoje kepti reikėtų apie 40-45 minutes, kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
  5. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių ir supjaustome. Turime gauti 4 torto lakštus.
  6. Grietinėlės kremui skirtą grietinėlę ir cukrų išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime kitus kremus.
  7. Šokoladiniam pertepimui skirtą šokoladą ir pieną ištirpiname garų vonelėje ir išmaišome iki vientisos masės.
  8. Karameliniam kremui skirtą sviestą išplakame iki baltumo ir įplakame rududu. Įmaišome riešutus. Jei naudojate ne sūdytus riešutus, labai rekomenduoju įberti pusę šaukštelio druskos.
  9. Ganašui skirtą cukrų ir vandenį pilame į nedidelį, bet aukštesniais kraštais puodą, nes visas reikalas suputos. Užverdame ir kaitiname, kol pradės ruduoti, tik nesudeginkite! Cukrui pradėjus tamsėti, plona srovele supilame pašildytą grietinėlę. Daug kam ganašas nepavykdavo, nes pildavo šaltą grietinėlę.
  10. Ganašą gerai atvėsiname ir išplakame mikseriu iki standumo.
  11. Biskvitų sulaistymui skirtus produktus sumaišome.
  12. Torto surinkimas. Tortą, dėl stabilumo, surenkame kepimo formoje:
    1. Dedame pirmą biskvitą, sulaistome jį (kaip minėjau, aš to nedariau);
    2. Konditeriniu teptuku biskvitą aptepame šokoladiniu pertepimu;
    3. Tolygiai paskirstome pusę grietinėlės kremo; 
    4. Dedame antrą biskvitą, sulaistome jį;
    5. Konditeriniu teptuku biskvitą aptepame šokoladiniu pertepimu;
    6. Tolygiai paskirstome karamelinį kremą; 
    7. Dedame trečią biskvitą, sulaistome jį;
    8. Konditeriniu teptuku biskvitą aptepame šokoladiniu pertepimu;
    9. Tolygiai paskirstome likusią pusę grietinėlės kremo;
    10. Dedame paskutinį biskvitą, sulaistome;
    11. Konditeriniu teptuku biskvitą aptepame šokoladiniu pertepimu;
    12. Ant viršaus tolygiai paskirstome ganašą ir dedame tortą į šaldytuvą parai ar bent jau nakčiai sutvirtėti.
  13. Tortą išimame iš formos ir puošiame. Aš tiesiog išlyginau kremą ant torto šonų.
  14. Torto papuošimui skirtam šokoladiniam glajui skirtus produktus ištirpiname garų vonelėje ir išmaišome iki vientisos tolygios masės. Atvėsiname ir užpilame ant torto viršaus, paskirstome. 
  15. Aš ant viršaus dar išdėliojau plonai supjaustytų šokoladukų griežinėlių.
Skanaus!






2 komentarai:

  1. Sveiki, noriu jums labai padėkoti už tiesiog nuostabius ir patikrintus tortų receptus, nes būtent iš šio puslapio semiuosi receptus kepimui ir toliau tobulėju ❤️

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už tokį šiltą atsiliepimą! Man labai gera žinoti, kad mano išbandyti receptai naudingi ir dar kam nors :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...