2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis

Tortas "Tiramisu" Nr. 2



Artėjant į pabaigą 2017-iesiems, noriu palinkėti nuostabių 2018-ųjų! O jei dar nesugalvojote naujametinio vakarėlio deserto, labai rekomenduoju šį tortą!
Pats pačiausias desertas mūsų namuose yra Tiramisu ir Tiramisu su baltuoju šokoladu. Mano mažasis savo septintam gimtadieniui užsisakė savo mėgstamiausio deserto, tik torto pavidalu. Kartą jau kepiau tortą "Tiramisu", kuris labai pasiteisino. Šį kartą norėjau išbandyti naują biskvito receptą, kuris, beja, man labai patiko: puikiai ir tolygiai iškilo, buvo labai purus, gražiai pjaustėsi ir, aišku, buvo skanus! Šį tortą kepiau tiek savo, tiek sūnaus, tiek savo vyriškio gimtadieniams. Turbūt tai viską ir pasako!


Taigi, mums reikės (26 cm skersmens tortui):
Jei biskvitą norime pjaustyti į tris lakštus:
6 kiaušinių, baltymai atskirti nuo trynių
200 g (1 puodelio) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
125 g, 190 ml (3/4 puodelio) miltų
95 g, 190 ml (3/4 puodelio) krakmolo (naudojau kukurūzų)
2 VŠ vandens

Jei biskvitą norime pjaustyti į du lakštus arba kepant 21 cm skersmens tortą:
4 kiaušinių, baltymai atskirti nuo trynių
3/4 puodelio cukraus
3/4 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
1/2 puodelio miltų
1/2 puodelio krakmolo 
2 VŠ vandens

Jei norisi kakavinio biskvito, vieną šaukštą miltų keičiame nesaldžia kakava. 

Biskivito sulaistymui:
1 puodelio kavos (jei tortą valgys vaikai, keiskite kakava, apelsinų sultimis)
1-2 VŠ romo (jei tortą valgys vaikai, nepilame)
1-2 AŠ cukraus

Kremui (26 cm skersmens tortui):
500 g mascarpone sūrio
500 ml grietinėlės, 36% riebumo (man kremo užteko tik dosniam pertepimui. Norint aptepti storiau šonus, ar įmantriau papuošti torto viršų, reiktų dar bent 200 ml grietinėlės)
200 ml cukraus 
1-2 VŠ romo (jei tortą valgys vaikai, nepilame)

Šiame recepte 1 puodelis = 250 ml !!!
  1. Paruošimas:
  2. Biskvitui baltymus išplakame iki standžių putų.
  3. Palaipsniui, tebeplakant baltymui suberti cukrų, druską ir vanilinį cukrų.
  4. Po vieną įplakti kiaušinio trynius, po kiekvieno paplakant, kad nebeliktų akivaizdžių trynio ženklų.
  5. Miltus sumaišome su krakmolu ir kakava, jei naudojame. Persijojame.
  6. Šaukštu ar mentele po truputį įmaišome miltų mišinį, tarpuose dalimis įmaišant ir vandenį. Nepermaišome.
  7. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą tešlą. Išlyginame paviršių.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku - jei ištrauktas sausas, biskvitas iškepė. Jokiu būdu eigoje ir ypač pradžioje nedarinėjeme orkaitės, kad biskvitas nesukristų.
  9. 15 minučių biskvitą vėsiname kepimo formoje, vėliau perkeliame ant grotelių visiškai atvėsti. Supjaustome.
  10. Biskvito sulaistymui skirtus ingredienus sumaišome (kava turi būti visiškai atvėsusi). 
  11. Kremui skirtą grietinėlę plakame, kol taps tvirta. Palaipsniui, nuolat plakant, suberiame cukrų. 
  12. Kai grietinėlė taps standi, įplakame romą ir maskarponę.
  13. Surenkant tortą, vieną torto lakštą ant dedame ant tortinės, šaukšteliu ar teptuku sudrėkiname biskvitą kava, tolygiai paskirstome kremą. Pakartojame su likusiais biskvitais.
Skanaus!





Šaltinis: Biskvitas pagal Domowe wypieki, kremas pagal turimus produktus ir skonį.









Prieš 1 metus: Tortas "Juodasis miškas"
Prieš 6 metus: Aguonų pyragas 
Prieš 7 metus: Pica pgl J.Oliverį

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...