Sveikinu visas Mamas!
Šis desertas tkrai puikus - lengvas, gaivus ir, drįsčiau teigti, sveikas. Artėjant šviežių braškių sezonui, kai tokį desertą bus galima padaryti su šviežiomis braškėmis, reikia skubiai naikinti pernykščių braškių atsargas - čia puikus būdas tai padaryti įdomiau. Beja, jei nedėsite želatinos, gausite nuostabų, gaivinantį gėrimą. Rekomenduoju taip pat!
Taigi, mums reikės:
~500 ml kefyro
~500 g trintų saldintų braškių
papildomai cukraus pagal skonį (rekomenduoju sumaišius paragauti)
~1,5-2 VŠ želatinos (naudojau dr.Oetker) (kitą kartą dėčiau tik 1 VŠ, man patinka lengvesni drebučiai, dabar gavosi tvirta žele)
Paruošimas:
- Želatiną užpilame vandeniu, kad būtų bent centimetru vandens daugiau ir paliekame išbrinkti.
- Pašildome ant garų vonelės, ar mikrobangėje, kad ištirptų, tik jokiu būdu neužverdame.
- Kefyrą išmaišome su braškėmis, paragaujame ar netrūksta cukraus.
- Plona srovele pilame ištirpintą želatiną į kefyro-braškių mišinį ir nuolat maišome.
- Gerai išmaišome, išpilstome į norimus indelius ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Skanaus!
Toks desertukas kaip tik man:) Ačiū už idėją:)
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą ;)
PanaikintiNorejau paklausti, o ar tiktu tokiu kefyro-braskiu desertu "pertepti" (kol jis dar nesustingo), tarkime, sokoladinius biskvitus?
AtsakytiPanaikintiDrąsiai. TIk biskvitus sulaistyčiau, nes gali būti sausoki - gali nespėt drėgmės iš kremo pasiimti. Čia šiaip dilentantiškas pamąstymas.
Panaikinti