Vieną dieną pamiršau namie mobilų telefoną. Be jo šiaip ne taip ištvėriau iki pietų. Ta proga, kad jau grįžau namo, susimeistravau greitus pietus. Skonis neįprastas, bet tikrai geras. Artėjančiai vasarai - puiki lengvo maisto alternatyva.
Tuo pačiu pabandysiu įsiprašyti pas Dovilę, balandžio mėnesį ryšėjusią Languotą prijuostę ir kvietusią gaminti pastą, kurią man labiau įprasta vadinti makaronais. Man makaronų patiekalai patinka, mano vyriškiui - ne taip labai. Bet kaip taisyklė makaronai vaikams - patiekalas nr.1, todėl namuose mes turime persvarą ir makaronus gaminu dažniau.Sąlyginai neseniai šiek tiek apsišviečiau ir dabar makaronus perku tik pagamintus iš kietagrūdžių kviečių.Jie skiriasi nuo minkštųjų kviečių savo maistinėmis ir technologinėmis savybėmis. Kietuosiuose kviečiuose daugiau ląstelienos bei baltymų, tai ppat yra daug sudėtingųjų angliavandenių, kalcio ir fosforo, vitaminų B ir PP.
Taigi, mums reikės (2 porcijoms):
2 saujos virtų makaronų (vamzdelių)
100 g saulėje dž. pomidorų aliejuje
1 mažo mėlynojo svogūno
~100 g grūdėtosios varškės
6 VŠ alyvuogių aliejaus (man šitas kiekis buvo protu nesuvokiamas, tad aš tiesiog pašlaksčiau salotas aliejumi)
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Pomidorus supjaustome į 4 dalis.
- Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
- Visus ingredientus sumaišome.
Skanaus!
Šaltinis: Virtuvės mitų griovėjų knyga "7 ingredientai"
Dėkoju už staigmeną ir prisijungimą prie mano makaronų temos :)
AtsakytiPanaikintiTai Tau ačiū, kad priėmei bevėluojančią smarkiai :)
Panaikinti