Puslapiai

2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Braškių ir kefyro desertas

Sveikinu visas Mamas!



Šis desertas tkrai puikus - lengvas, gaivus ir, drįsčiau teigti, sveikas. Artėjant šviežių braškių sezonui, kai tokį desertą bus galima padaryti su šviežiomis braškėmis, reikia skubiai naikinti pernykščių braškių atsargas - čia puikus būdas tai padaryti įdomiau. Beja, jei nedėsite želatinos, gausite nuostabų, gaivinantį gėrimą. Rekomenduoju taip pat!



Taigi, mums reikės:
~500 ml kefyro
~500 g trintų saldintų braškių
papildomai cukraus pagal skonį (rekomenduoju sumaišius paragauti)
~1,5-2 VŠ želatinos (naudojau dr.Oetker) (kitą kartą dėčiau tik 1 VŠ, man patinka lengvesni drebučiai, dabar gavosi tvirta žele)

Paruošimas:
  1. Želatiną užpilame vandeniu, kad būtų bent centimetru vandens daugiau ir paliekame išbrinkti.
  2. Pašildome ant garų vonelės, ar mikrobangėje, kad ištirptų, tik jokiu būdu neužverdame.
  3. Kefyrą išmaišome su braškėmis, paragaujame ar netrūksta cukraus.
  4. Plona srovele pilame ištirpintą želatiną į kefyro-braškių mišinį ir nuolat maišome.
  5. Gerai išmaišome, išpilstome į norimus indelius ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Skanaus!




4 komentarai:

  1. Toks desertukas kaip tik man:) Ačiū už idėją:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norejau paklausti, o ar tiktu tokiu kefyro-braskiu desertu "pertepti" (kol jis dar nesustingo), tarkime, sokoladinius biskvitus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Drąsiai. TIk biskvitus sulaistyčiau, nes gali būti sausoki - gali nespėt drėgmės iš kremo pasiimti. Čia šiaip dilentantiškas pamąstymas.

      Panaikinti