2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

Moliūginiai keksiukai




Šiuos keksiukus kepiau rudenį, kada ir priklauso mėgautis moliūgu. Bet taip jau susiklostė, kad dar šią savaitę (taip taip, gegužės trečią savaitę) valgome šviežią moliūgą, kuriuo pasidalino mano vaiko nuostabioji auklė. Tad, kad nesipainiotų šis receptas iki rudens, dalinuosi dabar. Keksiukai buvo tikrai skanūs, lengvai pagaminami (pakanka sutarkuoti moliūgą, nereikia marmaliuoti piure). Ir skyrėsi nuo šių. Šitie keksiukai buvo drėgni, sunkūs ir be galo skanūs. Apie dabar publikuojamus, taip pat galiu pasakyti, kad buvo skanučiai, bet labiau puresni, vos sausesni už ankstesnius(bet vis tiek pakankamai drėgni), labiau "keksiukiškesni". Trumpai tariant, skonio reikalas. Vienas iš didžiausių šių keksiukų privalumų, kad niekas, kas turi kvailų įsitikinimų, jog moliūgas neskanu, jo keksiukuose neatranda :) Belieka sulaukti rudens ir pasikartoti skonius :)

Taigi, mums reikės:
400 g miltų
2 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ malto muskato
2 AŠ malto cinamono
0,5 AŠ druskos

2 kiaušinių
200 g rudojo cukraus
100 g grietinėlės (pyliau 35 proc. riebumo)
3 VŠ aliejaus
3 VŠ skysto medaus (jei medus sukeitėjęs, pakaks jį truputį pašildyti ir išsileis)
~400 g "burokine tarka" tarkuoto moliūgo


Paruošimas:
  1. Dubenyje miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu bei muskatu.
  2. Kiaušinius mikseriu gerai išplakame su cukrumi.
  3. Iš eilės pas kaiušinius įplakame grietinėlę, alilejų ir medų.
  4. Įmaišome tarkuotą moliūgą.
  5. Galiausiai po truputį įmaišome miltų mišinį. Nepermaišome.
  6. Tešlą paskirstome po keksiukų formeles.
  7. Kepame iki 200 laipnsių įkaišintoje orkaitėje ir kepame, kol įkištas medinis pagaliukas bus sausa. pamiršau pasižymėti kiek laiko kepiau...
Skanaus!


Šaltinis: G-blogas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...