2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Braškių-kefyro desertas


Dar vienas receptas, leisiantis prisiminti vasaros pradžią :)
Genialumas slypi paprastume. Kai paragavau, pagalvojau "Neprasčiau už visokias panna cottas!". O gal ir geriau! Nes bent jau procesas paprastas kaip 2x2. O skonis - puikus! Tikrai galima išbandyti ir su kitomis uogomis, tik naudojant mažiau rūgščias - reiktų keisti cukraus kiekį, nes pats kefyro pagrindas gaunasi gana saldus - braškių rūgštelė jį puikiai atsveria. O be to, užmerkus akį į cukrų - čia beveik dietinis desertas!

Taigi, mums reikės:
0,5 l kefyro
1,5 VŠ želatinos
1/4 stiklinės karšto (ne verdančio!) vandens
5 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
daug braškių

Paruošimas:
  1. Želatiną užpilame karštu vandeniu ir maišome kol ištirps.
  2. Cukrų išmaišome su kefyru, įmaišome želatiną.
  3. Nuplautas ir nusivarvėjusias braškes supjaustome (jei didelės, mažų nepjaustome) ir įmaišome į kefyrą.
  4. Išpilstome į indelius ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų, kad sustingtų.

Skanaus!!!

Šaltinis: Pragaro virtuvė

5 komentarai:

  1. Na gal ir kvailas klausimelis, as supratau kad sita desertuka zelatina turejo sustingdyti, ar taip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa :) Želatina naudojama tam, kad kefyras sustingtų. Be jos - nei iš vietos :)

      Panaikinti
  2. Tiriausiai busiu per mazai idejusi :) nes kefyro truputi padauginau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Gali būti :) didinant skystų produktų kiekį, reikia didinti ir želatinos kiekį. Plius, naudojant skirtingų gamintojų želatiną, gali reikėti skirtingo kiekio - reiktų remtis info ant pakuotės. Aš su želatina irgi nelabai daug turėjau reikalų, bet man kol kas viskas pavykdavo :)
      Dar vienas iš variantų - užvirinus želatiną ji netenka savo savybių, taigi jos nereikėtų užpilti verdančiu vandeniu, ar kaitinti, kad ištirptų, iki užvirimo.

      Panaikinti
  3. Dariau su uzsilikusiomis saldytomis melynemis. Nuo melyniu labai greitai viskas sustingo.. :D mano atveju cia gavosi zaibiskas desertas. Dejau 20g. Sodziaus zelatinos - tik ant sio pakelio buvo uzrasytas paruosimo budas... :D Vasariska, gaivu, aciu!. ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...