Dar vienas receptas, leisiantis prisiminti vasaros pradžią :)
Genialumas slypi paprastume. Kai paragavau, pagalvojau "Neprasčiau už visokias panna cottas!". O gal ir geriau! Nes bent jau procesas paprastas kaip 2x2. O skonis - puikus! Tikrai galima išbandyti ir su kitomis uogomis, tik naudojant mažiau rūgščias - reiktų keisti cukraus kiekį, nes pats kefyro pagrindas gaunasi gana saldus - braškių rūgštelė jį puikiai atsveria. O be to, užmerkus akį į cukrų - čia beveik dietinis desertas!
Taigi, mums reikės:
0,5 l kefyro
1,5 VŠ želatinos
1/4 stiklinės karšto (ne verdančio!) vandens
5 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
daug braškių
Paruošimas:
- Želatiną užpilame karštu vandeniu ir maišome kol ištirps.
- Cukrų išmaišome su kefyru, įmaišome želatiną.
- Nuplautas ir nusivarvėjusias braškes supjaustome (jei didelės, mažų nepjaustome) ir įmaišome į kefyrą.
- Išpilstome į indelius ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų, kad sustingtų.
Skanaus!!!
Na gal ir kvailas klausimelis, as supratau kad sita desertuka zelatina turejo sustingdyti, ar taip?
AtsakytiPanaikintiTiesa :) Želatina naudojama tam, kad kefyras sustingtų. Be jos - nei iš vietos :)
PanaikintiTiriausiai busiu per mazai idejusi :) nes kefyro truputi padauginau.
AtsakytiPanaikinti:) Gali būti :) didinant skystų produktų kiekį, reikia didinti ir želatinos kiekį. Plius, naudojant skirtingų gamintojų želatiną, gali reikėti skirtingo kiekio - reiktų remtis info ant pakuotės. Aš su želatina irgi nelabai daug turėjau reikalų, bet man kol kas viskas pavykdavo :)
PanaikintiDar vienas iš variantų - užvirinus želatiną ji netenka savo savybių, taigi jos nereikėtų užpilti verdančiu vandeniu, ar kaitinti, kad ištirptų, iki užvirimo.
Dariau su uzsilikusiomis saldytomis melynemis. Nuo melyniu labai greitai viskas sustingo.. :D mano atveju cia gavosi zaibiskas desertas. Dejau 20g. Sodziaus zelatinos - tik ant sio pakelio buvo uzrasytas paruosimo budas... :D Vasariska, gaivu, aciu!. ;)
AtsakytiPanaikintipuikus desertas, tik gaminausi su bananais :) ačiū :)
AtsakytiPanaikinti