2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Likeris "Vasara"


Prieš gerus metus pas mamą vartydama receptų žurnalus atradau įdomų naminio likerio receptą. Užfiksavau idėją, tik neužfiksavau tikslių kiekių. Nepaisant to, šios idėjos stengiausi nepamiršti iki pat pirmųjų braškių, na o paskui jau viskas ėjosi lengvai. Sunkiausia buvo išlaukti rezultato. Bet kai paragavau, tai labai nuliūdau, kad tiek mažai pasidariau. Labai skanus gėrimėlis! Aš alkoholio beveik nevartoju, o jei ir paragauju tai labai nedaug, taigi man stiprumo pakako. Labai kvapnus, lengvas gėrimas.Nuo vienos taurelės man pakankamai apsisuko galva :) Taigi, jau laukiu pirmųjų braškių :) 

Taigi, mums reikės:
100 g braškių
2 VŠ cukraus
50 ml romo
50 ml degtinės

200 g raudonųjų serbentų
5 VŠ cukraus
75 ml degtinės
75 ml romo

Toliau dėjau vaisius ir uogas, bet jau nebesvėriau ir nematavau. Dar vakarėlyje dalyvavo:
juodieji serbentai
vyšnios
kriaušės
slyvos
abrikosai
kas kartą sluoksniuojant vaisius ar uogas, jas užpildavau cukrumi (iš akies) ir degtine bei romu (iš butelio :D t.y. irgi iš akies)

Paruošimas:
  1. Uogas ar vaisius nuplauname ir nusausiname. 
  2. Vaisius supjaustome riekelėmis. Vyšnias dėjau su kauliukais, slyvoms kauliukus pašalinau.
  3. Į švarų stiklainį pilame uogų ar vaisių, sluoksnį cukraus, ant viršaus degtinės ir romo. 
  4. Stiklainį sandariai uždarome ir dedame į tamsią vietelę.
  5. Po paskutinio papildymo užpiltinę paliekame tamsiai ir vėsiai pastovėti ne mažiau trims mėnesiams. Tai kaip tik maždaug apie Kalėdas ir traukiame iš sandėliuko.
  6. Likerį perkošiame per kelis sluoksnius merlės ar stiprų popierinį rankšluostį ir išpilstome į butelius.
  7. Uogas galima ir suvalgyti (labai skanios vyšnios).

Į sveikatą!

5 komentarai:

  1. dabar kramsnoju sūrpyragį ir žinai mielai pasivaišinčiau tokia čierkele ;) pagal sudedamąias dalis sprendžiu jog čia yra GĖRIS!!!!!! Bet kaip tu tiek mažai gali darytis? aš tai iškart 1 litrą degtinės pilu :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ooo aš irgi dariaus panašų šventėms, pagal Aguonėlės receptuką su juodaisiais serbentais, tai mmm...gurkšnojom vis ir gurkšnojom :) gėris totalus :) Taviškis tai išviso įspūdingos sudėties, reiks išbandyti vasarėlę :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle - gėris tai tikrai :) Kvapnumas ir skonio turtingumas nenusakomas :) O kiekis tai man gavosi teoriškai nemažas - viską nukošus apie 1,5 litro :) Tik, kad labai jau skanus, tai praktiškai per mažai :D

    Redut - verta užsidėti priminimą, kai jau atsiras braškės ir rezervuot didesnį stiklainį (arba du) :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu bet kaip tu ta pusantro litro sudarei...skaitau, mastau ir vistiek nesuvokiu...
    50 ml romo + 50 ml degtines + 75 ml romo+ 75 ml degtines= 250 ml alkoholio. O is kur kitas skystis susidaro? delto as ir stebiuos, kaip tu tiek mazai dareis :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai taikli pastaba, vienok :) kad dėjau uogas parašiau, o kad pyliau kas kartą romo ir degtinėlas, tai nea :) Ačiū už pastabumą! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...