2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Varškės ir morkų apkepas


Prieš kurį laiką turėjau puikią progą svečio teisėmis sudalyvauti žurnalo Virtuvė Nuo...Iki... organizuoto konkurso "Sužibėk virtuvėje" finale. Kaip žinia finalą laimėjo Viktorija ir jos Saldi lazanija su varške, su kuo ją dar kartą sveikinu! Kai paragavau lazanijos prizininkės, iš karto supratau, kad kepsiu. Tiesa, man lazanijos lakštai nepasirodė labai reikalingas priedas šiam patiekalui, taigi kepiau tiesiog kaip varškės apkepą. Super! Skanu be galo! Net mano abu vyrai valgė ir laižėsi. Nors vyresnysis nemėgsta jokių razinkų ir nereikalingų priedų kepiniuose, džiovintas spanguoles, kurių aš labai norėjau ir surizikavau įberti saują, taip pat teigiamai įvertino. Trumpai tariant - rekomenduoju išbandyti!

Taigi, mums reikės:
360 g varškės
150 g bulvių tarka tarkuotų morkų (aš naudojau tarkius likusius po sulčių spaudimo)
3 kiaušinių
3 VŠ cukraus
70 g tirpinto ir atvėsinto sviesto
4 VŠ manų kruopų
1 AŠ kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1/2 AŠ vanilinio cukraus
saujos džiovintų spanguolių
manau čia labai tiktų pusė šaukštelio cinamono, šį kartą neįdėjau

Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  2. Varškę pertriname per sietelį ir dedame pas kiaušinius, supilame ten pat visus likusius produktus ir gerai išmaišome (aš išplakiau su mikseriu).
  3. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome džiūvėseliais. Supilame paruoštą masę.
  4. Kepame ik i180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min.


Skanaus!

Šaltinis: Receptų medis

4 komentarai:

  1. Labai džiaugiuosi, kad visiems įtiko ir patiko apkepas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip negrazu kai jusu recepta ir nuotrauk as pavagia komerciniai leidiniaihttp://www.ekspresas.co.uk/receptas/varskes-ir-morku-apkepas/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, kad parašėte. Susisieksiu su jais. iš tiesų - pamačius savas nuotraukas be mano sustikimo panaudotas kitur, jausmas būna būtent toks - tarsi kažkas apvogė.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...