2013 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

Amerikietiški blynai


Kažin kada kepti blynai (jei tiksliau tai praėjusį spalį). Buvo skanūs, minkšti ir purūs. Bet padariau klaidą - užsimaišiau tešlą iš vakaro, tad nebuvo labai amerikietiški - stori. Matyt kepimo milteliai per naktį suveikė ir jau nebeiškėlė tešlos kepimo metu. Dalį tešlos iškepiau įprastai, dalį - su obuoliais - mano mėgstamiausias variantas.

Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių
2 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
250 ml pieno
195 g (375 ml) miltų
2 AŠ kepimo miltelių
60 g tirpinto sviesto

obuolių, mėlynių, bananų, šokolado - pagal pageidavimą

Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.
  2. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
  3. Po truputį pilame miltus ir pieną, kol užmaišome tešlą be gumuliukų.
  4. Supilame tirpintą ir kieka tvėsusį sviestą, gerai išplakame.
  5. Jei dedame kokius nors priedus - įmaišome.
  6. Paliekame tešlą "pailsėti: 15 - 20 minučių - miltai išbrinks ir blynai bus minkštučiai.
  7. Kepame įkaitintoje keptuvėje. Papildomų riebalų nebereikia - jų pakanka iš sviesto tešloje. 
Skanaus!


Šaltinis: Receptų medis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...