2015 m. kovo 31 d., antradienis

Brokolių ir pelėsinio sūrio kišas


Labai norėjosi išsikepti pyragą su pelėsiniu sūriu, nes iš patirties žinau, jog jie mano gomuriui labai tinka. Nuostabi skonio kombinacija - kriaušės ir mėlynasis pelėsinis sūris. Panorau išbandyti kažką naujo, tad pasirinkau seniai nusižiūrėtą Nidos receptą
Kišo skonis man labai patiko, tik štai su tešla man sekėsi sunkiai: ar dėl to, kad ji šaldytuve pratupėjo pusdienį, ar dėl to, kad šiaip diena nelengva buvo, bet kočioti man buvo ją gana sunku ir nepavyko iškočioti iki norimo plonumo.

Taigi, mums reikės (kepiau 20x30 stačiakampėje kepimo formoje):
Kišo pagrindui:
125 g sviesto, supjaustyto kubeliais (aš saviškį išsitraukiau tiesiai iš šaldymo kameros)
250 g  miltų
1 kiaušinio trynio
3 VŠ šalto pieno ar vandens
žiupsnio druskos

Kišo įdarui:
15 g sviesto
1 svogūno (naudojau porą)
2 kiaušinių
210 ml grietinėlės (naudojau riebią)
100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
žiupsnio muskato riešuto
druskos, pipirų

Paruošimas:
Pagrindo paruošimas:
  1. Sviestą, supjaustytą kubeliais, beriame į miltus ir dviejų peilių pagalba juos pjaustome, kol gauname trupinius. Aš, paėmusi sviestą iš šaldiklio, jį sutarkavau burokine tarka.
  2. Į trupinius dedame kiaušinio trynį, įpilame pieną ir suminkome tešlą. 
  3. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pailsėti.
  4. Kepimo formą išklojame kepim opopieriumi arba aptepame sviestu ir pabarstome miltais. 
  5. Tešlą iškočiojame iki reikiamo dydžio ir išklojame formą, palikdami kraščiukus, kad įdaras neišbėgtų. Manoji tešla kepdama susitraukė, tad kraščiukus palikčiau aukštesnius. 
  6. Visą pagrindą subadome šakute ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui, kad kepdama nesideformuotų.
  7. Ant pasiruošto pagrindo paklojame kepimo popieriaus lapą, beriame pupų, žirnių ar spec.kepimo rutuliukų ir šauname į orkaitę. Prisipažinsiu, aš šį prislėgimo etapą praleidau. Gal ir dėl to kepdamas pagrindas man susitraukė labiau nei norėjau.
  8. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
Įdaro paruošimas:
  1. Svogūną, ar, mano atveju, porą supjaustome ir pakepiname įkaitintame svieste kol suminkštėja. Paliekame atvėsti.
  2. Brokolius išskirstome žiedynais, beriame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 5 minutes, kad dar išliktų traškūs. Iš karto vandenį nupilame, brokolius suberiame į ledinį vandenį, kad sustotų virimo procesas ir brokoliai išsaugotų savo gražią žalią spalvą. Pilame į rėtį ir nuvarviname.
  3. Kiaušinius išplakame su grietinėle, druska, pipirais ir muskato riešutu.
Kišas:
  1. Ant iškepusio pagrindo paskirstome iškepusį ir atvėsusį svogūną.
  2. Pabarstome mėlynuoju palėsiniu sūriu.
  3. Išdėliojame brokolio šakeles.
  4. Užpilame kiaušinio ir grietinėlės plakiniu.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Jei įkištas ir ištrauktas peilis apsivėlęs - pakepame dar 5 minutes.
Skanaus!



Šaltinis Nidos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...