Jei taip nutiko, kad netyčia pražiopsojote skanųjį bananų sunokimą, nemeskit jų lauk. Net kai bananai jau šlykščiai juodi, iš jų dar gali gautis skanių dalykų. Jau ne vienerius metus kepu bananinius keksiukus. Patikėkit - jie nuostabūs! Sočiam ir skaniam pusryčių variantui šiuos bananus sunaudosite gamindami avižinius bananinius blynus. Kadangi man jau norėjosi naujovių, aš nusprendžiau išbandyti kažką naujo ir pasirinkau tokį pusiau sveikuolišką variantą. Sveikuolišką, nes nenaudojami kvietiniai miltai, pieno produktai ir cukrus. Vietoje jų tik avižiniai miltai + kokosų ar augalinis aliejus bei medus. Aš ne dietistė ar mitybos žinovė, ne man spręsti ar čia jau stebuklas, ar ne. Ką galiu spręsti, tai apie skonį. O skonis man patiko - toks lengvai riešutinis (man visada kepiniai su avižiniais miltais turi tokį skonį), kepiniams su avižniais miltais būdinga tekstūra (aš ją vadinu "šlapio smėlio"), bet - ne sunkus.
Beja, man visiškia sveikuoliško varianto vis tiek nepavyko išgauti, nes taip kažkaip netyčia pritrūkau avižinių miltų ir likutį keičiau kvietiniais. Įdarui naudojau kažkada nusipirktus juodojo šokolado lašelius karštam šokoladiniam gėrimui, nes stumdėsi lentynoje nepanaudoti.
Mano vyriškiai paragavę šio kekso pradėjo išsidirbinėti, tad aš jį supjausčiau riekėmis ir užsišaldžiau. Ir tais rytais, kai norėjosi saldžių pusryčių, atsišildydavau skrudintuve pora riekių, užsitepdavau sviesto (cha, sveikuolė) ir su kava karališkai papusryčiaudavau. Jokio sąžinės graužimo!
Taigi, mums reikės:
190 g (1 3/4 puodelio) viso grūdo avižinių miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1/2 AŠ malto cinamono
1/3 puodelio tirpinto kokosų aliejaus (keičiau saulėgrąžų)
2/3 puodelio medaus ar klevų sirupo (naudpojau medų)
2 kiaušinių
2 trintų bananų
1/2 AŠ druskos
Įdarui (pasirinktinai):
50 g smulkintų riešutų
100 g šokolado kepiniams
100 g razinų ar kitų džiovintų vaisių, didesnius susmulkiname
Užbaigimui:
cinamono ar cinamoninio cukraus pabarstymui
Paruošimas:
- Medų ir aliejų išplakame.
- Įplakame po vieną kiaušinį.
- Įmaišome trintus bananus.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu ir įmaišome į plakinį. Nepermaišome, tešloje gali likti keletas gumulėlių
- Galiausiai suberiame pasirinktus priedus ir lengvai išmaišome.
- Patepame kepimo formą sviestu arba ištiesiame kepimo popieriumi. Aš naudojau pastarąjį. Supilame tešlą, pabarstome viršų cinamonu ar cinamoniniu cukrumi.
- Kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-60 min. Kepimo laikas labai priklausys nuo priedų ir orkaitės. Manasis keksas kepė tikriausiai 1 val.15 min. Svarbu patikrinti mediniu pagaliuku - jei jis įkištas ir ištrauktas nepasivėlęs tešla - keksas iškepė.
- Iškeptą keksą išp radžių atvėsiname kepimo formoje, vėliau perkeliame ant grotelių ir atvėsiname iki galo.
Skanaus!
Šaltinis: Malsena
Prieš 1 metus: Varškės ir lašišos užtepėlė su pavasariniais žalumynais
Prieš 2 metus: Kepenėlės su svogūnais
Prieš 3 metus: Pernaktinė avižinė košė su žemės riešutų sviestu
Prieš 4 metus: Trinta brokolių sriuba
Prieš 5 metus: Biskvitniai moliūginiai sausainiai su šokoladu
Prieš 6 metus: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su brie sūriu, džiovintomis spanguolėmis ir cinamonuPrieš 7 metus: Pyragas su pikantišku įdaru
Prieš 8 metus: Šokoladinis kavos pyragėlis puodelyje
Prieš 9 metus: Čenakai su vištiena
Prieš 10 metų: Vanilinis sūrio pyragas
Prieš 11 metų: Vištos kepenėlėmis įdaryti kiaušiniaiPrieš 12 metų: Drėgnas šokoladinis pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą