Čirviniai blynai man yra vaikystės savaitgalių prisiminimas. Kiek aš atmenu, retas savaitgalis apsieidavo be jų. Mama, o vėliau ir aš pati, juos kepdavome ant ugnies vartomoje čirvinių blynų keptuvėje (o tada aš juos kapodavau su trintomis braškėmis ir šaltu pienu). Kartais man atrodo, kad dabar, kepdama čirvinius blynus elektrinėje keptuvėje, niekaip neišgaunu to skonio, kaip vaikystėje.
Šie blynai ne tokie, kaip anksčiau mano išbandytieji čirviniai blynai su daug sviesto ir cukraus, ir kurie labiau desertiniai, nei pusrytiniai. Šiandieniniai - paprasti, kasdieniški, jaukūs, minkšti ir švelnūs, ir labai skanūs bei primena vaikystę, kai juos kepdavau tešlą maišydama "iš akies".
3 kiaušinių
1 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
250 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
400 ml pieno
50 g tirpinto sviesto
Paruošimas:
- Kiaušinius lengvai išplakame kartu su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.
- Beriame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, truputį pieno ir išmaišome iki vientisos masės.
- Supilame likusį pieną, tirpintą sviestą ir paliekame tešlą pastovėti 30 minučių.
- Kepame įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje. Jei keptuvė senovinė - patriname abu keptuvės šonus lašinukais.
Skanaus!
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė. Nuo...Iki..." 2013 m. Nr. 1-2 (43-44)
Prieš 1 metus: Ketaus puode kepta mieline duona su razinomis ir cinamonu
Prieš 2 metus: Lęšių salotos su halloumi sūriu
Prieš 3 metus: Mielinės bandelės "Cinamoniniai drugeliai"
Prieš 4 metus: Grikių makaronai su jautiena ir brokoliais
Prieš 5 metus: Višta, kepta ant alaus skardinės
Prieš 6 metus: Žemoje temperatūroje kepta lašiša ir salotos su jaPrieš 7 metus: Švediškos Užgavėnių bandelės - Semlor
Prieš 8 metus: Šokoladinis pyragas su varške
Prieš 9 metus: Avokado ir tuno salotos
Prieš 10 metų: Mielinės sl.tešlos bandelės su obuoliais
Prieš 11 metų: Mielinis pyragas su malta mėsa ir daržovėmis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą