Šis patiekalas dar vienas įrodymas man, kad labai mėgstu baklažanus - sukau ratus aplink keptuvę visą vakarą. Dar begamindama, kalbėjausi su mama ir pasiūliau kitos dienos pietums valgyti šį troškinį, bet paragavusi, pradėjau galvoti, kaip čia padarius, kad nereikėtų dalintis likučiais su niekuo...
Tai puikus pasirinkimas bemėsei vakarienei ar pietums, paruošiamas greitai ir lengvai. beja, labai skanus ir atvėsęs.
Taigi, mums reikės (4 valgytojams):
1 didelio baklažano
1 VŠ druskos
1-2 VŠ aliejaus
1 VŠ aliejaus arba ghee sviesto
1 didelio svogūno
1 čili pipiro (aš įpjausčiau 3 mažiukus ir galiausiai man vis tiek pritrūko aštrumo, tad bėriau džiovintų čili dribsnių)
3 skiltelių česnako
1/2 AŠ malto kumino
1/2 AŠ maltų kmynų (neturėjau, dėjau nemaltus)
1/2 AŠ maltų kalendros grūdelių
1 skardinės (400 g) avinžirnių
1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų arba atitinkamai šviežių. Aš naudojau naminius konservuotus
1 VŠ rudojo cukraus
1 puodelio sultinio (nedėjau, pakako skysčio iš konservuotų pomidorų)
1 VŠ citrinos sulčių (nedėjau)
Paruošimas:
- Baklažaną supjaustome 1 - 1,5 cm kubeliais, pabarstome šaukštu druskos ir paliekame bent pusvalandžiui, kad išsiskirtų sultys ir kepamas baklažanas neprisigertų aliejaus.
- Smulkiai supjaustome svogūną ir čili pipirą ir pakepame įkaitintame ghee svieste, kol svogūnas pradės skaidrėti.
- Į keptuvę beriame smulkintą česnaką ir prieskonius: kuminą, kmynus, kalendrą ir pakepiname 1 minutę.
- Nupilame konservuotus avinžirnius ir beriame į keptuvę, išmaišome, kad pasidengtų prieskoniais.
- Pilame pomidorus ir sultinį į keptuvę, įberiame cukraus, užverdame ir leidžiame pavirti neu-dengus ir nuolat pamaišant apie 10 minučių.
- Suberiame keptus baklažano gabalėlius, išmaišome, dar kartą užverdame ir nuimame nuo kaitros.
- Įmaišome citrinos sultis ir smulkintas petražoles.
- Tiekiame su ryžiais, soromis, kuskusu ar indiška plokščia duona, kurią taip pat kažkada būtinai išbandysiu.
Šaltinis: The first mess
Prieš 1 metus: Pyragas su avietėmis
Prieš 2 metus: Grikiais ir kukuruzais įdaryta cukinija.html
Prieš 3 metus: Cukinijų suktinukai su rikota pomidorų padaže
Prieš 4 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 5 metus: Pikantiškos ir gaivinančios pomidorų taurelės
Prieš 6 metus: Ledai sausainyjePrieš 7 metus: Moliūginiai virtinukai (gnocchi)
Prieš 8 metus: Moliūgų ir varškės virtinukai
Prieš 9 metus: Cukinijų duona su šokoladu
Prieš 10 metų: Pomidorų padažas žiemai
Prieš 11 metų: Bandelės su lašinukais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą