2017 m. rugpjūčio 16 d., trečiadienis

Pomidorai savo sultyse (kaitinami stiklainiuose)

Štai dar vienas prieš du metus su mama išbandytas pomidorų konservavimo savo sultyse receptas. Ankstesnį, kai pomidorai kaitinami puode ir išpilstomi į stiklainius, jau skelbiau anksčiau. Kaip jau rašiau, ragaudama negalėjau apsispręsti, kuris variantas man skanesnis. Jei atvirai - abu labai geri, tad rinkitės pagal širdžiai artimesnį ruošimo metodą. Na, o rezultatą - konservuotus pomidorus galėsite skanauti žiemą ir džiaugtis: tiek kaip garnyrą, tiek naudoti lazanijaispaghetti bolognesebaklažanų ir pomidorų apkepui ir panašiems. Mes likome sužavėti. 



Taigi, mums reikės (kiekis 0,5 litro stiklainiui, dauginkite atitinkamai iš tiek kartų, kiek turite pomidorų ir poreikio):
pomidorų kiek telpa į l/2 litro stiklainį 
1 AŠ druskos
1/2 AŠ cukraus
2-3 skiltelės česnako
2-3 grūdeliai kvapiųjų pipirų 

Paruošimas:
  1. Nulupame pomidorų odelę: viršūnę įpjauname kryžmai, panardiname juos minutei ar mažiau į verdantį vandenį, po to į šaltą ir tada pomidorų odelės atsiskiria labai lengvai. 
  2. Sutvarkytus pomidorus (didesnius pomidorus perpjauname) dedame į 500 ml ar 700 ml stiklainius lengvai pagrūdant, kad neliktų oro tarpų. 
  3. Galiausiai ant viršausberiame visus prieskonius. 
  4. Stiklainius pridengiame dangteliais (neužsukame!) ir sustatome į puodą su šaltu vandeniu. 
  5. Užkaičiame puodą ir po vandens užvirimo kaitiname: 500 ml stiklainius - 20 minučių, 700 ml - 30 minučių. 
  6. Ištraukiame stiklainius, gerai užsukame ir surikiuojame apverstus. Užklojame šiltai, kad šiluma kuo ilgiau laikytųsi.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...