2020 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Pyragas su avietėmis


Šis pyragas tinka tiek vasarą, kai avietes raškome nuo krūmo, tiek žiemą, kai naudojame jas šaldytas, kad prisimintume vasarą. Sunkiausia dalis šio pyrago ir į jį panašių kepime - kambario temperatūros sviestas.
Pyragas drėgnas, kvapnus, su malonia aviečių rūgštele. Pagal šį receptą sėkmingai galima iškepti ir keksą, ir keksiukus.



Taigi, mums reikės (22-23 cm skersmens kepimo formai)
115 g sviesto, kambario temperatūros
185 g (1 puodelio) cukraus
3 didelių kiaušinių 
1/2 AŠ druskos
150 g (1 puodelio) miltų
1/2 AŠ druskos
1/2 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ cinamono
1 puodelio aviečių, šviežių ar šaldytų

Paruošimas:
  1. Išplakame sviestą, cukrų ir druską iki purumo.
  2. Po vieną įplakame kiaušinius.
  3. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną sumaišome ir po truputį įsijojame, vis pamaišant, į plakinį.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą, išlyginame, ant viršaus išdėliojame avietes.
  5. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes, kol viršus gražiai parus, o įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
  6. Tiekiame pabarstytą cukraus pudra su kaušeliu ledų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...