Šis patiekalas mane visokeriopai nustebino. Pirma: jis man labai patiko. Buvo keista, kad vietoje įprasto cannelloni makaronų skonio jaučiasi gaivi ir lengva cukinija ir man tai patinka! Antra: jis labai patiko mano vyriškiui (prisiekusiam mėsėdžiui, cukinijų nekentėjui ir šiaip...). Aš buvau šoke! Tai garantuotas įrodymas, kad patiekalas yra labai labai geras.
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
3 jaunų cukinijų (man užteko vienos storos, trumpos iš mamos daržo)
Pomidorų padažui:
375 ml passata'os, aš naudojau nuvarvintus naminius pomidorus savo sultyse. Kitą kartą juos reikės pablenderiuoti dėl vientisesnės tekstūros, bet šiaip - puikiai tiko
2 česnako skiltelių, išspaustų (naudojau tris didžiules)
1 AŠ druskos
pipirų pagal skonį
Rikotos įdarui:
500 g rikotos, manau tiktų ir 9% riebumo šlapia (stačiakampiuose pakeliuose) varškė
2 kiaušinių
raudonėlių, šviežių ar džiovintų
pluoštelio žalių svogūnų laiškų
100 g tarkuoto mozzarella sūrio
Paruošimas:
- Kepimo inde sumaišome pomidorų padažui skirtus produktus ir atidedame į šalį.
- Rikotos įdarui skirtus produktus išmaišome atskirame inde.
- Cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis. Aš tai dariau mandolina, dar galima panaudoti daržovių skustuką, jei cukinija plonesnė.
- Imame cukinijos juostelę, dedame šaukštelį įdaro, susukame į ritinėlį ir statome į indą su padažu. Kadangi manoji cukinija buvo stora, įdaro aš kroviau po 2-3 šaukštelius, tad man pakako 1 cukinijos ir būtų užtekę mažesnio kepimo indo, maždaug 20x20 cm.
- Ant viršaus užbarstome tarkuotą mozzarellą.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol gražiai apskrus sūris.
Šaltinis: Nidos receptai
Prieš 1 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 1 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 2 metus: Pikantiškos gaivinančios pomidorų sriubos taurelės
Prieš 3 metus: Ledai sausainyje
Prieš 4 metus: Moliūginiai virtinukai (gnocchi)
Prieš 5 metus: Skrebučai su medumi
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą