2020 m. vasario 12 d., trečiadienis

Šokoladinis keksas


Šokoladinis keksas pats savaime yra gėris. Šis keksas drėgnas, šokoladinis, saldus. Prie kavos, ar su stikline pieno - super desertas, kuriam sukurti nereikia daug patirties.
Prieš paskelbiant šį receptą, mane aplankė déjà vu jausmas, kad šis keksas labai jau panašus į anksčiau keptąjį drėgną šokoladinį keksą, bet kad jau darbas padarytas, dalinusi ir šia kekso versija. 




Taigi, mums reikės (23 cm skersmens aukštai kekso formai su skyle arba 3 įprastoms stačiakampėms kekso formoms):
Keksui:
340 g sviesto, kambario temperatūros
600 g (3 puodelių) cukraus, aš dėjau 550 g
1 1/2 AŠ vanilės ekstrakto
5 kiaušinių
1 puodelio pasukų, naudojau natūralų jogurtą, tiktų ir kefyras
300 g (2 1/4 puodelio) miltų
40 g (1/2 puodelio) kakavos
1 AŠ druskos
1/2 AŠ kepimo miltelių (taip, tik tiek)
1/2 puodelio smulkinto šokolado, nenaudojau, bet gailiuosi dėl to

Šokoladiniam glaistui (nedariau):
2 puodelių cukraus pudros
4 VŠ kakavos
2 VŠ sviesto, tirpinto
1/4 - 1/3 puodelio nesaldinto kondensuoto pieno

Paruošimas:
  1. Sviestą, cukrų ir vanilę plakame iki purumo į minutes.
  2. Po vieną įplakame kiaušinius, po kiekvieno plakant, kol nesimatys jo pėdsakų.
  3. Kitame dubenyje sumaišome persijotus miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius.
  4. Sausą mišinį, pakaitomis su pasukomis, įplakame į sviesto ir kiaušinių plakinį. Nepermaišome, plakami tik tol, kol produktai susimaišo.
  5. Įmaišome smulkintą šokoladą.
  6. Kepimo formą ištepame sviestu.
  7. Pilame tešlą į kepimo formą. Jei naudojate atsegamą kepimo formą - apgaubkite ją folija, kad orkaitė neprivarvėtų sviesto.
  8. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Ar iškepė tikriname mediniu pagaliuku, jei ištraukiame sausą - keksas iškepė.
  9. Glajui skirtą cukraus pudrą ir kakavą sumaišome, pilame sviestą ir kondensuotą pieną. Išmaišome ir apliejame keksą.
Skanaus!



Šaltinis: Chef in training




Prieš 1 metus: Kavos keksas su šokoladu
Prieš 2 metus: Kokosiniai sausainiai
Prieš 4 metus: Šokoladiniai vafliai
Prieš 5 metus: Tortilijos su vištiena
Prieš 6 metus: Pasta Carbonara
Prieš 7 metus: Plovas su paukštiena
Prieš 8 metus: Varškės keksiukai
Prieš 9 metus: Riešutinis pyragas (keptas tinginys)

2 komentarai:

  1. Na nežinau nežinau, kiek čia "šokoladinis" tas keksas, čia labiau gal "cukraus" keksas... net 0,5 kg cukraus!!! Ir tik 40 g kakavos??? Kai kepu šokoladinį keksą, į jį kaip minimum keliauja pusantros plytos lydyto juodojo šokolado (150 - 200 g) + keli šaukštai kakavos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. hmmm...iš dalies sutinku, iš kitos pusės, o iš ko gi gamina šokoladą?.. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...