2020 m. sausio 30 d., ketvirtadienis

Kruasanų pudingas su varške


Mano vaikas tiesiog dievina prancūziškus skrebučius. Kažkada keptas duonos pudingas taip pat susilaukė pripažinimo. Tad kai netyčia namie užsibuvo trys kruasanai, pirma mintis buvo - pudingas. Šitas dar ir pagerintas - su kreminiu sūriu. Originaliame recepte taip pat naudojamos ir avietės bei mėlynės. Aš jų atsisakiau, nes, kaip žinia, mano vyrija nevalgo uogų. Šis patiekalas gali būti patiektas tiek pusryčiams, tiek kaip popiečio desertas, kuriam galima naudoti mėgiamos rūšies vaisius ar uogas (šaldytas taip pat), arba nenaudoti jų visai. Beja, šį patiekalą galima pasiruošti iš vakaro ir atsikėlus ryte pašauti orkaitėn.



Taigi, mums reikės:
4 kruasanų, geriausia dienos ar kelių senumo
2 didelių kiaušinių
200 g kreminio sūrio arba petrintos varškės
2-3 VŠ cukraus arba pagal skonį
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
3/4 puodelio pieno

1 puodelio mėgiamų uogų ar smulkintų vaisių (tinka ir šaldyti, atitirpinti nereikia)

Paruošimas:
  1. Kruasanus supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Kiaušinius lengvai išplakame ir sumaišome su kreminiu sūriu, cukrumi, druska ir pienu.
  3. Kepimo indą ištepame sviestu ir ant dugno tolygiai paskirstome kruasanų kubelius, ant jų - uogas ar vaisius.
  4. Plakinį atsargiai pilame ant kruasanų, šaukštu ar mentele lengvai paspaudžiame, kad skystis lengviau susigertų. Paliekame ~20 min.susigerti. Ruošiant iš vakaro, uždengiame ir dedame į šaldytuvą iki ryto.
  5. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje epie 35-40 minučių, kol paviršius taps skanios auksinės spalvos.
  6. Tiekiame su natūraliu jogurtu ir medumi ar klevų sirupu.

Skanaus!


Šaltinis: Belly full








Prieš 2 metus: Bandelės su dešrele
Prieš 3 metus: Kaiserschmarrrn
Prieš 6 metus: Citrininis obuolių pyragas
Prieš 7 metus: Orkaitėje keptos dešrelės su daržovėmis
Prieš 8 metus: Greita pica
Prieš 9 metus: Varškės pynė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...