2020 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Lęšių salotos su halloumi sūriu


Kaip skaniai aš pavalgiau! Tiesiog fantastiškai skaniai! Vakarienė buvo neapsunkinanti, kupina skonio ir maistinga. Visi skoniai labai derėjo, vienas kitą papildė. Nuo savęs dar pridėjau česnako - irgi labai tiko. Trumpai tariant - traukiu į mėgstamiausių patiekalų sąrašą ir rekomenduoju išbandyti ir Jums!



Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
1 stiklinės nevirtų žaliųjų lęšių (aš naudojau kažkokius lęšius, ant kurių pakelio parašyta "Lęšiai", spalva jų - žalsvai rusva)
200 g vyšninių pomidorų
1 nedidelės cukinijos
1 raudonojo svogūno
2 česnako skiltelių 
200 g Halloumi sūrio
druskos, pipirų
3 VŠ alyvuogių aliejaus (kepimui)

Paruošimas:
  1. Lęšius išvirkite pagal rekomendacijas ant pakelio (aš savuosius užmerkiau iš ryto, o ruošiant vakarienę jie išvirė per ~10 min.). Stebėkite, kad lęšiai nepervirtų ir neišgaruotų visas vanduo. Sūdykite pačioje pabaigoje.
  2. Pomidoriukus perpjauname per pusę, beriame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, pasūdome, pašlakstome alyvuogių aliejumi, išmaišome ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min., kol suminkštės.
  3. Cukinijas supjaustome plonytėmis juostomis. Aš tai dariau mandolinos pagalba, jei tokios neturite - tiks bulvių skustukas. 
  4. Cukinijų juostas apkepame, kol suminkštės įkaitintoje keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
  5. Baigus kepti cukinijas, įpilame į keptuvę aliejaus ir beriame plunksnelėmis supjaustytą svogūną. Jam suminkštėjus, suberiame smulintą česnaką ir pakepiname viską, kol česnakas taps minkštas.
  6. Galiausiai į tą pačią keptuvę įpilame dar aliejaus ir iš abiejų pusių apkepame storomis riekėmis supjaustytą halloumi sūrį, kol gražiai apskrus, o vidus taps minkštas ir tąsus.
  7. Lėkštėse paskirstome lęšius, tuomet cukinijas, pomidorus, svogūnus su česnakais, ant viršaus tupdome sūrio riekeles.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...