2019 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

Grikiais ir kukurūzais įdaryta cukinija


Mano atveju gavosi labiau kukurūzais ir mažiau grikiais įdaryta cukinija, bet kad ir kaip bebūtų, aš valgiau labai labai skanius pietus. Aš šį patiekalą padariau mėsišku, nes nusibodo visą savaitę vienokios ar kitokios salotos su kepta vištienos krūtinėle, tad likusį jos galiuką įpjausčiau į įdarą. Bet net neabejoju, kad būtų kuo puikiausias patiekalo skonis ir be jos. Teisybės dėlei, tai visas šis patiekalas man buvo "likučių balius" - šaldytuve besistumdantys: galiukas vištos krūtinėlės, pusė cukinijos, kukurūzo burbuolė. Aš viską dariau "iš akies", o čia pateikiu originalius kiekius.



Taigi, mums reikės  (4 valgytojams):
2 didesnių cukinijų, dar minkšta odele
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 pomidoro (drąsiai dėčiau - 3)
100 g konservuotų kukurūzų (naudojau šviežius)
200 g virtų grikių
100 g fetos
1 kiaušinio
druskos, pipirų
čili dribsnių (pridėjau nuo savęs)
alyvuogių aliejaus

Paruošimas:
  1. Cukinijas supjaustome bokšteliais ir išskobiame vidų, paliekant sieneles ir dugnelį. Išskobtą vidų susmulkiname ir kol kas atidedame.
  2. Pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar sviesto ghee smulkintą svogūną. 
  3. Jam pradėjus skaidrėti, beriame česnaką ir pakepiname minutę. 
  4. Į keptuvę beriame smulkintą pomidorą, išskobtą cukinijos vidų ir kukurūzus, jei naudojate šviežius, ne konservuotus.
  5. Kepintas daržoves beriame į indą, gardiname druska, pipirais ir čili dribsniais bei šiek tiek atvėsiname (čia pridėjau nuo savęs).
  6. Į daržoves įmaišome trupintą fetą, grikius, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
  7. Cukinijų bokštelius lengvai pasūdomeir pagardiname pipirais (čia irgi mano pasiūlymas) ir prikrauname paruošto įdaro.
  8. Sudedame į kepimo formą, pašlakstome aliejumi (šito nepadariau, tai viršus truputį apskrudo ir pasausėjo).
  9. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol cukinija suminkštės.
Skanaus!








Šaltinis: A. Jagelavičiūtė, A. Ivanauskas "Gal pavalgom?"






Prieš 4 metus: Ledai sausainyje
Prieš 5 metus: Ryžių košė-pudingas
Prieš 6 metus: Prancūziški skrebučiai su medumi 
Prieš 7 metus: Sūdyta lašiša
Prieš 8 metus: Naminė latte kava


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...