Štai dar vienas prieš du metus su mama išbandytas pomidorų konservavimo savo sultyse receptas. Ankstesnį, kai pomidorai kaitinami puode ir išpilstomi į stiklainius, jau skelbiau anksčiau. Kaip jau rašiau, ragaudama negalėjau apsispręsti, kuris variantas man skanesnis. Jei atvirai - abu labai geri, tad rinkitės pagal širdžiai artimesnį ruošimo metodą. Na, o rezultatą - konservuotus pomidorus galėsite skanauti žiemą ir džiaugtis: tiek kaip garnyrą, tiek naudoti lazanijai, spaghetti bolognese, baklažanų ir pomidorų apkepui ir panašiems. Mes likome sužavėti.
Taigi, mums reikės (kiekis 0,5 litro stiklainiui, dauginkite atitinkamai iš tiek kartų, kiek turite pomidorų ir poreikio):
pomidorų kiek telpa į l/2 litro stiklainį
1 AŠ druskos
1/2 AŠ cukraus
2-3 skiltelės česnako
2-3 grūdeliai kvapiųjų pipirų
Paruošimas:
- Nulupame pomidorų odelę: viršūnę įpjauname kryžmai, panardiname juos minutei ar mažiau į verdantį vandenį, po to į šaltą ir tada pomidorų odelės atsiskiria labai lengvai.
- Sutvarkytus pomidorus (didesnius pomidorus perpjauname) dedame į 500 ml ar 700 ml stiklainius lengvai pagrūdant, kad neliktų oro tarpų.
- Galiausiai ant viršausberiame visus prieskonius.
- Stiklainius pridengiame dangteliais (neužsukame!) ir sustatome į puodą su šaltu vandeniu.
- Užkaičiame puodą ir po vandens užvirimo kaitiname: 500 ml stiklainius - 20 minučių, 700 ml - 30 minučių.
- Ištraukiame stiklainius, gerai užsukame ir surikiuojame apverstus. Užklojame šiltai, kad šiluma kuo ilgiau laikytųsi.
Skanaus!
Šaltinis: www.moteris.lt
Prieš 1 metus: Pikantiškos gaivinančios pomidorų sriubos taurelės
Prieš 2 metus: Ledai sausainyje
Prieš 3 metus: Ryžių košė-pudingas
Prieš 4 metus: Skrebučiai su medumi
Prieš 5 metus: Braškių ir kefyro desertas
Prieš 6 metus: Keksiukai su abrikosais ir ricotta
Prieš 7 metus: Cukriniai sausainiai su cinamonu
Prieš 6 metus: Keksiukai su abrikosais ir ricotta
Prieš 7 metus: Cukriniai sausainiai su cinamonu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą