2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Moliūginiai keksiukai



Puikutėliai keksiukai! Super paprastai pagaminami. Nereikia net mikserio. Moliūgą tereikia tiesiog sutarkuoti. Rezultatas - minkšti, labai drėgni, sunkūs, kvapnūs ir sodrūs keksiukai. Plius sveikuoliški - juk su moliūgu :) Užpilo negaminau, ir be jo buvo labai skanu, bet tikiu, kad jis būtų suteikęs papildomo žavesio.

Taigi, mums reikės (12-ai keksiukų):
Keksiukams:
300 g moliūgo (svoris išvalyto)
80 g sviesto
2 kiaušinių
150 ml jogurto
150 g cukraus
1 AŠ cinamono
1 AŠ džiovinto imbiero miltelių (aš pabijojau ir įdėjau gal tik 1/2 ar 2/3 - per aštru tikrai nebuvo)
pusės citrinos tatrkuotos citrinos žievės (nedėjau)
220 g miltų
1 1/2 AŠ kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Glajui:
1/2 citrinos sulčių
2-3 VŠ cukraus pudros
poros saujų moliūgo sėklų

Paruošimas
  1. Sutarkuojame moliūgą burokine tarka
  2. Ištirpiname sviestą, atvėsiname ir šakutės pagalba sumaišome su kiaušiniais.
  3. Į plakinį supilame cukrų ir jogurtą, išmaišome.
  4. Miltus persijojame ir sumaišome su cinamonu, imbieru bei druska.
  5. Miltus supilame į plakinį, išmaišome.
  6. Dedame tarkuotą moliūgą, citrinos žievelę ir išmaišome paskutinį kartą.
  7. Dedame tešlą į kekesiukų formeles beveik iki viršaus.
  8. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku, jis turi būti švarus.
  9. Glajui skirtas citrinos sultis sumaišome su cukraus pudra bei trupučiu tarkuots citrinos žievelės. Jei labai skysta, įdedame dar cukraus pudros. Glajus turi būti rūgštokas.
  10. Ant dar karštų iškepusių keksiukų užpilame po šaukštelį glajaus ir pabarstome sausoje keptuvėje apkepintomis moliūgų sėklomis.
Skanaus!


Šaltinis: Beatos virtuvė

10 komentarų:

  1. Išbandėm ir likom laaabai patenkinti bei sotūs!! :D tik šaltų neteks ragauti, nes dingo dar šilti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Superiniai keksiukai, kiek bandziau is visu receptu :) sulindo visi silti, teko kepti dar viena porcija :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Šitiek k eksiukai tikrai geruliai - labai lengvai pagaminami ir dar lengviau išnyksta :D

      Panaikinti
  3. Neblogi keksiukai. Tik beda ta, kad man jie visi sukrito.. Nezinau kur klaida padariau. Ir dar isejo daugiau nei 12 keksiuku pagal si recepta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prisipažinsiu, kad man kol kas dar nei karto nėra sukritęs kepinys, tfu tfu tfu per kairį petį. Tad pasakyti galiu tik teoriškai - kepiniai gali sukristi, jei įdedami į nepakankamai įkaitusią orkaitę, ar kai orkaitė varstoma jų kepimo metu ir jie dar nebūna sutvirtėję. Šie keksiukai tokie paprasti, kad net nežinau kur galėjo būti bėda...
      Dėl keksiukų kiekio, tai čia labai priklauso nuo keksiukų formelės, gal Jūsiškės kiek mažesnės nei mano...

      Panaikinti
    2. Aciu, uz atasakyma. Ir dar paklausiu. Nes sekanti karta kepant noriu nesukritusiu keksiuku. ausinat juos orkaiteje kazkiek laiko?

      Panaikinti
    3. Aš visada iškepusius keksiukus traukiu iš karto iš orkaitės, ka dneperkeptš ir neišsausėtų. Labai tikiuosi, kad kitas kartas bus sėkmingas :)

      Panaikinti
  4. Norėjau pasiteirauti, kokį jogurtą jūs dedate? Ta prasme, ar su skoniu, ar natūralų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visada naudoju natūralų jogurtą. Nuo to laiko, kai pradėjau gaminti jogurtą pati, pirktinio su skoniais nebeperku :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...