Labai, labai labai skani sriuba. Kažkada "Čili" valgydavau man labai skanią trintą pievagrybių sriubą. Ši man ją primena. Aš šią sriubą verdama produktų kiekių tiksliai nematuoju, dedu viską "iš akies". Manieji pievagrybiai buvo lengvai užsilaukę, taigi sriubytės spalva tokia murzinoka. Bet tegul ji Jūsų neapgauna - šią sriubą tikrai verta išsivirti!
Taigi, mums reikės (kiekiai orientaciniai):
Sriubai:
400 g pievagrybių
1/2 l sultinio
1 svogūno
2 VŠ miltų
4 VŠ sviesto
3 VŠ petražolių
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų
1/2 l sultinio
1 svogūno
2 VŠ miltų
4 VŠ sviesto
3 VŠ petražolių
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Svogūnus ir pievagrybius susmulkiname ir, ištirpinę 2 šaukštus sviesto, pakepiname 5-10 minučių. Sudedame pusę petražolių ir nukeliame nuo ugnies.
- Puode, kuriame virsime sriubą, ištirpiname likusį sviestą ir suberiame miltus. Maišant kaitiname, kol pasidaro vientisa košė ir ji pradeda ruduoti.
- Į puodą pilame karštą sultinį, suberiame grybus su svogūnais. Nuolat maišant užverdame.
- Sriubą pagardiname druska ir pipirais bei paverdame kelias minutes.
- Blenderio pagalba sriubą sutriname iki vientisos tyrės.
- Jei sriubos norisi tirštesnės, įpilame šaukštą manų kruopų.
- Jei sriuba spėjo atvėsti, ją dar kartą pakaitiname, supilame grietinėlę, išmaišome ir išjungiame ugnį (neužverdame!).
- Patiekiame su skrebučiais ir kapotomis petražolėmis. Labai tiktų ir sūris su mėlynuoju pelėsiu. Jį reikėtų įdėti prieš paat patiekiant sriubą.
Skanaus!
Šaltinis: užrašų sąsiuvinis
Oi, Vilmut, duok samtuką šitos sriubytės. Prašau... Buvau lauke ir taip sušalau...
AtsakytiPanaikintiOi, kad ir du, bet kad nebera (kaip ir LT raidziu mano klaviaturoje)... va didziuli puodeli obuolines arbatos su cinamonu, tai tuoj pat galiu pasiulyti! :)
AtsakytiPanaikintiLabai teisingas reikalas, aš ją irgi pirmą kartą Čili paragavau :)
AtsakytiPanaikintiNet labai teisingas ;)
Panaikintilabai skanu
AtsakytiPanaikintitikrai taip ;) smagu, kad patiko!
PanaikintiLabai skani sriubytė. Nesigailiu, kad pasirinkau ją šiandienos pietums :)
AtsakytiPanaikinti:) Labai tuo džiaugiuosi! :)
PanaikintiSuper, vakarienė buvo laaabai skani, anyta įvertino 10balų :):):)
AtsakytiPanaikintiSvarbiausia, kad patiko anytai! :) Juokauju, džiaugiuosi, kad patiko visiems. Sriuba tikrai labai skani, o dar jei įdėjus mėlynojo pelėsinio sūrio - tobulybė! :)
PanaikintiPasigaminom šią sriubytę vakarienei. Laaabai skaniai pavyko, su mama po dvi lėkštes sukirtom! Ačiū už receptą! ;)
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą! :) Džiaugiuosi,kad patiko :)
Panaikintisuper, labai skanu. Tik vietoj grietineles pieno pyliau. Ne taip riebu ir skonis ne kiek nenukentejo :)
AtsakytiPanaikintiŠaunumėlis :) Grietinėlę galima pirlti mažesnio riebumo, arba tiesiog pipeną, kaip kad Jūs ir padarėte :)
PanaikintiO kada reikia dėti mėlynajį sūrį?
AtsakytiPanaikintiPatiekiant į stalą. Jis nuo sriubos karščio ir taip išsilydys. Man net gi malonu užtikti dar neišsilydžiusio sūrio, kai valgau :)
Panaikintijus tikrai idejot teisinga spalva sriuba :) kiti deda kazkokia labai svelnia spalva, kai pasigaminau issigandau kokia tamsi gavosi..ir viska dariau kaip rasot bet gavosi neskani..kartoka..:( ka ne taip dariau nesuprantu..
AtsakytiPanaikintiHmm, bandau sugalvoti kas galėjo duoti kartumą šiai sriubai.. vienintelis ką sugalvoju, tai, kad gal būt padegė svogūnas? Nes daugiau nėra jokio ingrediento, kuris turėtų kartumo. Paskutinis variantas, bet tikriausiai nelabai tikėtinas, kad grietinėlė nebuvo šviežia, o ji paprastai pastovėjusi įgauna kartumo. Daugiau versijų nelabai turiu... Pievagrybius šiais sriubai aš atrandu šaldytuve, kai jie nupirkti jau kelios dienos ir nebūna baltut baltutėliai, tad jie taip pat atkrenta...
PanaikintiLabai gaila, kad sriuba nepavyko ir gaila, kad neturiu labai aiškaus paiiškinimo, kodėl taip atsitiko...
Matyt prisvylo svogunai su pievagrybiais, o ir suris specifini kartuma turi ;)
PanaikintiTeisybė, prisvilę svogūnai gali sugadinti patiekalą...
Panaikintisveiki gal galetumet pasakyti koki sultini pilat i sriubitia?ir kaip ji pasidaryti?
AtsakytiPanaikintiJei neturiu laiko ir pasiruošto ar užšaldyto sultinio - naudoju sultinio kubelį.
PanaikintiNa, o kai turiu laiko, imu vištos (naminės) sparnelius, kauliukus, išpjausčius krūtinėlę ir pan., dedu į šaltą vandenį ir ant nedidelės užverdu. Nugraibau putas, kad sultinys liktų skaidrus. Tada įdedu nuskustą morką, nuluptą svogūną, saliero stiebelį, lauro lapelius kelis, druskos ir puodą pamirštu valandai. Jei jau virti tikrą sultinį, tai jį reikėtų virti kokias 4 valandas, bet man jau tiek per daug. :) Jei viso sultinio nesunaudoju - užšaldau, labai praverčia kai nėra laiko.
ka tik baigiau lekstele sios sriubytes, skonis tai mmmmmm, tik pas mus parduotuvej nebuvo surio to tai emiau memel lydyta su melynuoju pelesiu - puikiai tiko! aciu uz recepta, pilve silta ir gera :)
AtsakytiPanaikintiačiū! mano šypsena iš karto platesnė pasidarė :)
PanaikintiLabaaaai skanu, ačiū už receptą. Tik vietoj miltu dejau dvi virtas bulves :)
AtsakytiPanaikintiSuper sriubytė :-)
AtsakytiPanaikintiKiek porciju mazdaug iseina?
AtsakytiPanaikintiLabai skani ir lengvai paruošiama sriuba. Ačiū už gardžius pietus! :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta!!! :) tikrai labai skani sriubyte gavosi ir taip lengvai paruosiama, super! ;)
AtsakytiPanaikintiGaminau tik dėl vyro, nes pati galima sakyti beveik išvis nemėgstu pievagrybių. Likau netikėtai nustebinta. Sriuba viena skaniausių kada nors valgytų. Mano sriubų receptų Top 1.
AtsakytiPanaikintiLabai skani,lengvai paruošiama. Dvigubinau kiekius, bet recepte nurodyti kiekiai 2 asmenims pats tas sakyčiau, tik sultinio pyliau 750 ml ir grietinėlės nebepyliau
AtsakytiPanaikinti