2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Beatos bananų duona

 Nepameluosiu - kai valgiau šiltą su ledais, su kiekvienu kąsniu galvojau, kad tai dievų maistas! Turiu prisipažinti, kad dar niekada jokio namie iškepto pyrago dar šilto nevalgiau su ledais. Man visada atrodydavo, kad tai snobų išmislas, kam tie ledai?! (taip, taip - žinau, ką pagalvojote - kaimas, runkelis, kaplys - dalis tiesos yra :D). Ir šį kartą nusprendžiau pabandyti tokią kombinaciją - fantastika!!! Jei vertinti šią bananų duoną be ledų - ji vis tiek išlieka skani (bet aš ją valgiau 99,9% atvejų tik šiltą (pasišildydavau mikrobangėje) su ledais). Kadangi bananų dalis kepinyje yra labai didelė, tai duona gaunasi labai drėgna, net gi sakyčiau šlapia, labai bananinė ir labai skani. Man patiko. Pagaminama be galo greitai ir paprastai, be jokių blenderių ar mikserių - pakanka šakutės. Svarbiausia, kad bananai būtų gerai prinokę, o dar geriau - pernokę - pasipuošę juodais taškeliais.

Taigi, mums reikės:
125 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
200 g miltų
4-5 vidutinių pernokusių bananų
1 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ cinamono
1/2 AŠ gvazdikėlių
žiupsnelio druskos

Paruošimas:
  1. Sviestą ištirpiname ir paliekame pravėsti.
  2. Bananus sutriname šakute.
  3. Kiaušinius su šakute išplakame su cukrumi bei druska.
  4. Išplaktus kiaušinius ir sutrintus bananus pilame į atvėsusį sviestą ir viską gerai išmaišome.
  5. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
  6. Beriame miltus į mūsų plakinį/maišinį ir išmaišome.
  7. Kepimo formą, jei ji ne silikoninė, patepame sviestu, supilame tešlą.
  8. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes. Aš besistengdama neperkepti, panašu, kad iškepiau nepakankamai, nes vienoje vietoje man viskas buvo jau  itin šlapia. Bet ledai ant viršaus viską paslėpė :D.
  9. Skaniausia patiekti šiltą su ledų kamuolėliu.


Skanaus!


Šaltinis: Beatos virtuvė

7 komentarai:

  1. Nu begaaalo mėgstu bananus, ir tiek receptų randu su jais, bet vis gaila juos naudoti kepiniams, nes tokie man jie niam :)
    Tu kaip visad, taip įtikinamai apibūdini, kad būtinai noris išbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš tikriausiai jų atsivalgiusi, nes dažniausiai kai nusiperku, tai naudoju arba pusryčiams su granola, arba kokteiliams, o tie, kurie tokios lemties nesulaukia, keliauja į kepinius. Šita bananų duona šilta su ledais, tikrai super gardi, kitaip aš jos nė nevalgiau :)

      Panaikinti
  2. Jau kepu gal penktą kartą, šį kartą dvigubą porciją! Labai geras receptas, kurį naudoju jau ne vienus metus.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...