Greitai ir paprastai paruošiamas labai skanus patiekalas. Nieko įmantraus, bet juk kartais taip norisi paprasto skonio.
Taigi, mums reikės:
1 didelio svogūno
600 g kalakutienos (tinka ir vištiena)
1 didelės česnako skiltelės
375 g šaldytų šparaginių pupelių
3 nedidelių morkų
4 VŠ grietinės arba grietinėlės
2 VŠ pomidorų padažo
druskos, pipirų
čiobrelių, rozmarino
Paruošimas:
- Šparagines pupeles susmulkiname (manosios jau buvo susmulkintos) ir apverdame apie 10 min. pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį.
- Svogūną supjaustome ir pkepiname aliejuje, kol pasidarys skaidrus. Suberiame smulkintą česnaką ir trumpai pakepiname, kol paskleis savo aromatą. Beriame čiobrelius, rozmariną.
- Suberiame kubeliais supjaustytą kalakutieną ir apkepiname, bet neiškepame iki galo.
- Beriame plonai supjaustytas morkas. Troškiname uždengus dangčiu, kol morkos suminkštės, o kalakutiena iškeps.
- Supilame nuvarvintas šparagines pupeles, dedame grietinę, pomidorų padažą, pagardiname druska, pipirais.
- Viską išmaišome ir patroškiname truputį, kad visi skoniai susimaišytų.
Autorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiLabai, labai patiko. Tik as dar zirniu idejau, kurie taip pat labai siame troskinyje tiko. Skanu labai. :))))
AtsakytiPanaikintiSuper, džiaugiuosi, kad patiko! :) Šis patiekaliukas paprastas kaip 2x2, bet tuo pačiu ir labai skanus :) Žirniai čia tikrai tinka ir dar suteikia papildomų spalvų.
PanaikintiAčiū, kad priminėt, nes kameroj dar vis tūno šparaginių pupelių likučiai, o aš nesugalvoju, ką su jomis nuveikti :D