2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Kalakutienos kotletai


Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.


Taigi, mums reikės:
Kotletams:
640 g kalakutienos faršo
1 svogūno
3 kiaušinių
1,5 VŠ krakmolo (naudojau bulvių)
3 VŠ majonezo
druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių
šviežių petražolių ir krapų pluoštelis

Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių


Paruošimas:
  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
  2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
  3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
  4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
  6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname. 
  7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
  8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu. 
Skanaus!




Šaltinis: Aguonėlė

44 komentarai:

  1. Va va va, aš irgi juos kepiau jau kelis kart, bet vis nenufotkinu :D bet jau tikrai, kad gėris šie kotlečiukai, ir pasigaminti taip paprasta
    ... man jie tapę turbūt skaniausiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu atvirai, tai jie taip pat bus tapę mūsų mėgiamiausiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. vaje, kaip gardžiai atrodo..;) ir neapsunkina skrandžio..sekantį kartelį ir aš išbandysiu pagal šį receptuką..;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išbandyti tikrai verta! dar ir dar kartą :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atsakymai
    1. Smagu smagu, kad patiko! Jie tikrai puikūs, kol kas mėgstamiausi mūsų šeimynos kotletai :)

      Panaikinti
    2. Labai skanus kotletukai, valgiau su grikiais ir raugintais agurkais, super skonis:), aciu uz recepta.

      Panaikinti
    3. man labai džiugu tai skaityti, ačiū! :)

      Panaikinti
  6. skaniausi kokius teko ragaut :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kada panaudoti sultynio kubeli?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastabą, papildžiau receptą :) Sultinys skirtas keptletų troškinimo etapui - padažui pagardinti.

      Panaikinti
  8. Labai aciu uz si nuostabu receptuka:) kotleciukai nepakartojimi :)vis valgom valgom ir neatsivalgom :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu girdėti :) Tik nepadauginkit :) aš juos taip pat gana dažnai kepiau tik atradusi, o dabar jau neatmenu, kada valgėme :)

      Panaikinti
  9. Labai skanus kotletai :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. mano seimynai taip pat patiko kotletukai...labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man kaskart malonu skaityti, kai šiuos paprastus, bet labai skanius kotletukus dar kas nors atranda :) Ačiū, kad pasidalinote!

      Panaikinti
  11. Atsakymai
    1. O aš jau senokai kepiau...gerai, kai yra kas primena :)

      Panaikinti
  12. Sveiki, jus nerasote koki kieki pieno pilate ir sultinio kubely istirpdote vandeni kokiu kiekiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sultinio kubelį aš tiesiog ištirpinu betroškindama ir įtrupinu į keptuvę tiesiai.
      O pieno tai nematuoju, pilu iš akies, bet maždaug gaunasi kad apie 300-400 ml tikrai. Padažo produktų kiekius matuokites pagal save, nes nežinia, kiek kotletukų troškinsite. :)

      Panaikinti
  13. O be troskinimo galima juos valgyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima :) Dažniausiai mano vaikis pavalgo kol aš kepu kotletukus - pasiima į ranką ir išnyksta iš horizonto :)

      Panaikinti
  14. Nors mes maltos mėsos pakęsti negalim (gavom tokios dovanų, tai reikėjo sunaudoti), tačiau šie kotletukai mums labai patiko! Tiesa, naudojau kiaulieną.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pažįstu žmonių, kurie taip pat į maltą mėsą kreivai žiūri :) Gerai, kad tiko ir patiko, net ir nemėgstantiems :)

      Panaikinti
  15. Niekada per daug nemegau kotletu, ten tarkim is kiaulienos farso ir panasiai, bet vyras mano, Dievina juos. Siandien nusprendziau isbandyti jusu pasidalintu receptu, ir likau pritrenkta! Taip paprasta, bet prie to paciu, visi seimos nariai laizesi pirstus! Prie to pacio ir as :) Nuosirdziai aciu, kad pasidalinote si recepta, nuo siol, cia mano megstamiausias.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki, tiesiog norėjau padėkoti už LABAI skanių kotletukų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. O kur mano neigiamas komentaras? Nepublikuosit? Tikrai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai Jūs jį parašykit :) Visi komentarai pasirodo iš karto, kai tik paspaudžiate "Paskelbti" be mano įsikišimo :)

      Panaikinti
  18. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Kepdavau kotletus ankščiau, bet naudodavau tik raudoną mėsą. Dabar stengiuos valgyti daugiau paukštienos, dėl bėdų su virškinimu. Tai pagal šį receptą su kalakutiena - ankščiau neteko taip skaniai pasigaminti kotletukų. Kone skaniausi kol kas gaminti kotletukai (nors man labiau primena maltinukus :D). Puikus ir paprastas receptas.

    AtsakytiPanaikinti
  22. isties labai skanu. Dekui

    AtsakytiPanaikinti
  23. Tikrai labai skanus! Su ryziais ir darzovem. As tik vietoj pieno pyliau vandeni:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš taip pat jau daug kur keičiu pieną vandeniu - ir nieko, gerai gaunasi :) Smagu, kad patiko :)

      Panaikinti
  24. Pirma iškepti kotletus, juos atidėti į šoną, kol daromas padažas, padarius padažą atgal sudedami kotletai ir troškinami? Ar taip supratau? Tik noriu pasitikslint

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, teisingai. Aš pastaruoju metu jų netroškinu, nes sūnus nemėgsta nieko su padažu - irgi kuo puikiausiai skanu.

      Panaikinti
  25. Dar kartą įsitikinau, kad super duper išgirti receptai man niekada nepaliks "wow" įspūdžio. Jau bekepant kotletukus nepatiko jų kvapas (nesu antimėgėja petražolių, bet šįkart jos kepdavos gadino kvapą). Kotletukai kaip kotletukai, esu valgiusi skanesnių. Viską dariau pagal receptą, bet aš esu jautri kvapam,tad jei maisto kvapas blogas,tenka ragaut nekvepuojant. Tikiuosi sūnui bent patiks, nes dėl jo ir dariau, norėdama paukštienos įvairovės jo racione.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiame recepte privalomas ingredientas yra kalakutienos faršas :) Petražolių, jei nemėgstate - galite ir nedėti. Aš dažniausiai jų neturiu ir įberiu krapų, arba neberiu jokių šviežių žolelių. Šie kotletai tikrai nėra stebuklingi ir nekenčiamo produkto mėgiamu nepavers :) Tikiuosi sūnui patiko. Sėkmės ieškant "wow" įspūdžio!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...