Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.
Taigi, mums reikės:
Kotletams:
640 g kalakutienos faršo
1 svogūno
3 kiaušinių
1,5 VŠ krakmolo (naudojau bulvių)
3 VŠ majonezo
druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių
šviežių petražolių ir krapų pluoštelis
Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių
Paruošimas:
- Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
- Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
- Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
- Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
- Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
- Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
- Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.
Šaltinis: Aguonėlė
Va va va, aš irgi juos kepiau jau kelis kart, bet vis nenufotkinu :D bet jau tikrai, kad gėris šie kotlečiukai, ir pasigaminti taip paprasta
AtsakytiPanaikinti... man jie tapę turbūt skaniausiais :)
Jeigu atvirai, tai jie taip pat bus tapę mūsų mėgiamiausiais :)
AtsakytiPanaikintivaje, kaip gardžiai atrodo..;) ir neapsunkina skrandžio..sekantį kartelį ir aš išbandysiu pagal šį receptuką..;)
AtsakytiPanaikintiIšbandyti tikrai verta! dar ir dar kartą :D
AtsakytiPanaikintiJie nuostabūs! Ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikintiSmagu smagu, kad patiko! Jie tikrai puikūs, kol kas mėgstamiausi mūsų šeimynos kotletai :)
PanaikintiLabai skanus kotletukai, valgiau su grikiais ir raugintais agurkais, super skonis:), aciu uz recepta.
Panaikintiman labai džiugu tai skaityti, ačiū! :)
Panaikintiskaniausi kokius teko ragaut :)
AtsakytiPanaikintiMums jie irgi patys pačiausi :)
Panaikintio kada panaudoti sultynio kubeli?
AtsakytiPanaikintiAčiū už pastabą, papildžiau receptą :) Sultinys skirtas keptletų troškinimo etapui - padažui pagardinti.
PanaikintiLabai aciu uz si nuostabu receptuka:) kotleciukai nepakartojimi :)vis valgom valgom ir neatsivalgom :)
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti :) Tik nepadauginkit :) aš juos taip pat gana dažnai kepiau tik atradusi, o dabar jau neatmenu, kada valgėme :)
PanaikintiLabai skanus kotletai :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už atsiliepimą! :)
Panaikintimano seimynai taip pat patiko kotletukai...labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiman kaskart malonu skaityti, kai šiuos paprastus, bet labai skanius kotletukus dar kas nors atranda :) Ačiū, kad pasidalinote!
PanaikintiLabai skanu.. dažnai kepami.. super ;)
AtsakytiPanaikintiO aš jau senokai kepiau...gerai, kai yra kas primena :)
PanaikintiSveiki, jus nerasote koki kieki pieno pilate ir sultinio kubely istirpdote vandeni kokiu kiekiu?
AtsakytiPanaikintiSultinio kubelį aš tiesiog ištirpinu betroškindama ir įtrupinu į keptuvę tiesiai.
PanaikintiO pieno tai nematuoju, pilu iš akies, bet maždaug gaunasi kad apie 300-400 ml tikrai. Padažo produktų kiekius matuokites pagal save, nes nežinia, kiek kotletukų troškinsite. :)
O be troskinimo galima juos valgyti?
AtsakytiPanaikintiGalima :) Dažniausiai mano vaikis pavalgo kol aš kepu kotletukus - pasiima į ranką ir išnyksta iš horizonto :)
PanaikintiNors mes maltos mėsos pakęsti negalim (gavom tokios dovanų, tai reikėjo sunaudoti), tačiau šie kotletukai mums labai patiko! Tiesa, naudojau kiaulieną.
AtsakytiPanaikintipažįstu žmonių, kurie taip pat į maltą mėsą kreivai žiūri :) Gerai, kad tiko ir patiko, net ir nemėgstantiems :)
PanaikintiNiekada per daug nemegau kotletu, ten tarkim is kiaulienos farso ir panasiai, bet vyras mano, Dievina juos. Siandien nusprendziau isbandyti jusu pasidalintu receptu, ir likau pritrenkta! Taip paprasta, bet prie to paciu, visi seimos nariai laizesi pirstus! Prie to pacio ir as :) Nuosirdziai aciu, kad pasidalinote si recepta, nuo siol, cia mano megstamiausias.
AtsakytiPanaikintiSveiki, tiesiog norėjau padėkoti už LABAI skanių kotletukų receptą :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ir jums! :)
PanaikintiO kur mano neigiamas komentaras? Nepublikuosit? Tikrai?
AtsakytiPanaikintiTai Jūs jį parašykit :) Visi komentarai pasirodo iš karto, kai tik paspaudžiate "Paskelbti" be mano įsikišimo :)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiKepdavau kotletus ankščiau, bet naudodavau tik raudoną mėsą. Dabar stengiuos valgyti daugiau paukštienos, dėl bėdų su virškinimu. Tai pagal šį receptą su kalakutiena - ankščiau neteko taip skaniai pasigaminti kotletukų. Kone skaniausi kol kas gaminti kotletukai (nors man labiau primena maltinukus :D). Puikus ir paprastas receptas.
AtsakytiPanaikintiSUPER!!!
AtsakytiPanaikintiisties labai skanu. Dekui
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanus! Su ryziais ir darzovem. As tik vietoj pieno pyliau vandeni:)
AtsakytiPanaikintiAš taip pat jau daug kur keičiu pieną vandeniu - ir nieko, gerai gaunasi :) Smagu, kad patiko :)
PanaikintiSkanumelis 👍
AtsakytiPanaikintiPirma iškepti kotletus, juos atidėti į šoną, kol daromas padažas, padarius padažą atgal sudedami kotletai ir troškinami? Ar taip supratau? Tik noriu pasitikslint
AtsakytiPanaikintiTaip, teisingai. Aš pastaruoju metu jų netroškinu, nes sūnus nemėgsta nieko su padažu - irgi kuo puikiausiai skanu.
PanaikintiDar kartą įsitikinau, kad super duper išgirti receptai man niekada nepaliks "wow" įspūdžio. Jau bekepant kotletukus nepatiko jų kvapas (nesu antimėgėja petražolių, bet šįkart jos kepdavos gadino kvapą). Kotletukai kaip kotletukai, esu valgiusi skanesnių. Viską dariau pagal receptą, bet aš esu jautri kvapam,tad jei maisto kvapas blogas,tenka ragaut nekvepuojant. Tikiuosi sūnui bent patiks, nes dėl jo ir dariau, norėdama paukštienos įvairovės jo racione.
AtsakytiPanaikintiŠiame recepte privalomas ingredientas yra kalakutienos faršas :) Petražolių, jei nemėgstate - galite ir nedėti. Aš dažniausiai jų neturiu ir įberiu krapų, arba neberiu jokių šviežių žolelių. Šie kotletai tikrai nėra stebuklingi ir nekenčiamo produkto mėgiamu nepavers :) Tikiuosi sūnui patiko. Sėkmės ieškant "wow" įspūdžio!
Panaikinti