Iš tikro tai tiesiog sumuštinių duona. Tiesiog, o bet tačiau ji puiki! Panašu, kad turime naują favoritę (kepiau ją jau keturis kartus iš eilės ir dar nenusibodo). O gal net gi mėgstamiausią iš visų. Labai puri, minkšta, skaniai kvepia, nors be jokių kvapų, ir, žinoma, skani. Paprasta, bet labai neprasta.
175 ml (260 ml) pieno
1 VŠ (1 1/2 VŠ)aliejaus
3/4 AŠ (1 1/8 AŠ) druskos
1 VŠ (1 1/2) cukraus
280 g (420g) miltų
1/2 AŠ (3/4) mielių
Galimi priedai:
10 g saulėje džiovintų pomidorų
1 AŠ džiovinto rozmarino
ARBA
0,5 VŠ pieno
0,5 VŠ džiovinto smulkinto svogūno
0,5 puodelio tarkuoto čederio sūrio
Paruošimas:
- Pagal duonkepės rekomendacijas sudedame produktus į duonkepės kibirėlį.
- Pasirenkame kepaliuko svorį, norimą apskrudimo lygį ir Baltos duonos programą.
Šaltinis: Duonkepės receptų knygelė
sveiki. Ar kas nors fotkinot, kaip atrodo minkoma tešla? Kokia ji turi būti,na tirštumo. Nes jau išmečiau dvi iškeptas duonas,trečia įkepta... Visos minkomos atrodė skirtingai. Ar pagal šį receptą ji duonkepėj taip ir stovi vienam kampe, ar pasiskirsto pradėjus kept. viska dėjau pagal receptą.
AtsakytiPanaikintihmm labai liūdna girdėti apie tokias nesėkmes. Aš šiuo receptu vadovaudamasi nuo to laiko, kai atradau šią duonelę, kepu ją kartą per savaitę, su nedidelėmis išimtimis jau daugiau nei metus....
PanaikintiNepažymėjau recepte, dabar papildysiu, kad miltai mieliniams kepiniams turėtų būti 550D tipo. Bet tikrai nemanau, kad jie čia kalti, jei jau reikia išmesti duoną. Ar tikrai mielės aktyvios? Gal dėl jų tešla nepakyla - pabandykite pakeisti mieles.
Aš duonkepės mentelę išimu po paskutinio minkymo, likus ~30 minučių iki kepimo. Tešla būna minkšta, tiršta, gal kiek lipni, bet tikrai ne skysta. Tuo metu užima gal 1/3-1/5 duonkepės kibirėlio dugno - tikrai pavyktų paimti į dvi saujas. Vėliau ji pakyla ir jau užima apie 1/2-2/3 kibirėlio tūrio.
Situacija tikrai nemaloni ir man norėtųsi padėti, jei nepavyks, parašykite man el.pašu shirshiulizdas@gmail.com, pabandysime paieškoti priežasčių giliau.
Galiu pasidžiaugt,būtent šita- pavyko. Jau buvau numojus ranka. O iš kur jūs žinot kada jau pabaigė minkyti. Matyt mano duonkepė ne tokia jau išmani... :) Ar kepat tais pagreitintais variantais, "greituoju režimu" ar normaliais?
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad šį kartą viskas pavyko :) Prie mano duonkepės buvo instrukcija, kur parašyta kokios programos kokie ciklai kiek trunka (kiek minkymas, kildinimas ir pan.). Be to, nuo to laiko, kai įsigijau duonkepę, ji "atidirbinėja" po kelis kartus per savaitę, taigi, ilgainiui perpranti, kurią minutę būna paskutinis minkymas ir po jo bus paskutinis kildinimas, bei kepimas.
PanaikintiAš kepu visada normaliais režimais. Kepiau kelis kartus iš bėdos ir pagreitintu, tai duona gaunasi ne tokia minkšta ir puri.
Sėkmės susidraugaujant su duonkepe ir skanių kepinių! :)
Sveiki, o ar galima šią duoną kepti orkaitėje?
AtsakytiPanaikintiManau, kad galima. Teisybės dėlei turiu pasakyti,kad šis receptas buvo prie duonkepės. Tešlą man visada suminko duonkepė, todėl nežinau ar lengva būtų su ja susitvarkyti minkant rankomis.
PanaikintiOrkaitėje kepčiau 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 min.
Įdomu
AtsakytiPanaikintiBandau pirmą kartą. Sudedu ingridientus,įjungiu prancūziška ir viskas? Kada ją maišo, kildina, vėl maišo ir kepa?
AtsakytiPanaikintiTaip :)
PanaikintiSveiki,kepiau baltą duoną,pagal Jūsų 1 -ą receptą...gavosi neblogai,gerai iškilo duonele, bet į proceso pabaigą truputį įsėdo /įsmuko/. Gal žinote priežastį? Duonelė skani,bet nelabai išvaizdi.Ačiū jeigu atsakysit.
AtsakytiPanaikintiMan taip pat kartais taip būdavo. Internete esu radusi daug paaiškinimų, bet tikrai nesu specialistė atspėti tikrąją priežastį, deja :)
Panaikinti