Išbandyti šį receptą sugundė jo pavadinimas "Skaniausias obuolių pyragas". Suprantu,kad tai marketinginis triukas, o ir šiaip - skonis draugų neturi. Gal jis ir nėra mano pats skaniausias obuolių pyragas, bet šiaip pyragas tikrai skanus: traškus viršus, vidus - minkštas ir purus, migdolų miltai suteikia jam savitos tekstūros - man visi kepiniai su migdolų miltais savo tekstūra primena šlapią smėlį (tekstūra, bet ne skoniu! :) ). Mano vyrui pyragas labai patiko, nes jame buvo mažai obuolių. Man skaniausi kąsneliai buvo su obuoliais, tad kitą kartą papildomą obuolį supjaustyčiau kubeliais ir įmaišyčiau į tešlą. Kolektyvas taip pat labai gyrė šį pyragą.
Taigi, mums reikės (22 cm skersmens pyragui):
2 kiaušinių
160 g rudojo cukraus
70 g sviesto, kambario temperatūros
60 ml aliejaus
180 g kefyro
200 g miltų
70 g migdolų miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1/2 AŠ malto cinamono
žiupsnio druskos
4 obuolių
Paruošimas:
- Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, druska, aliejumi ir minkštu sviestu.
- Supilame kefyrą ir lengvai išmaišome.
- Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir maltais migdolais.
- sausąjį mišinį beriame į plakinį ir išmaišome.
- Obuolius nulupame. Jei norisi šlapesniopyrago, obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis, jei sausesnio - kubeliais. Įmaišome į tešlą.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir išlyginame paviršių.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepė tikriname mediniu pagaliuku - jei ištraukiame švarų pagaliuką - pyragas iškepęs, jei apsivėlęs tešla - dar reikia pakepti.
Skanaus!
Šaltinis: Lamaistas.lt
Skanu prisiminti, ką ragavome:
Prieš 1 metus: Grikiais ir kukurūzais įdaryta cukinija
Prieš 2 metus: Kuskuso ir vištienos salotos su avinžirniais
Prieš 3 metus: Midijos su pomidorais
Prieš 4 metus: Moliūginis keksas su šokolado gabaliukais
Prieš 5 metus: Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Prieš 6 metus: Šokoladinis sūrio pyragas (cheesecake brownie)Prieš 7 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 8 metus: Blynai su obuoliais
Prieš 9 metus: Moliūgų blynai
Prieš 10 metų: Morkų pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą