Super minkštas, super purus, drėgnas, kvapnus keksas. Moliūgo niekas ir labai ieškodamas nesurastų. Lengva ranka įrašau į TOP'ų kategoriją - šį rudenį jį tikrai kepsiu dar ne kartą!
Taigi, mums reikės:
Šlapias mišinys:
2 kiaušinių
150 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
1/4 AŠ druskos
200 g moliūgų tyrės
100 ml bekvapio aliejaus
4 VŠ jogurto (naudojau grietinę)
Sausas mišinys:
60 g ruginių miltų
110 g kvietinių miltų
1 AŠ sodos
1/2 AŠ cinamono
100 g šokolado (naudojau juodąjį)
Užbaigimui:
cukraus pudros apibarstymui
Paruošimas:
- Šluotele išplakame iki vientisos masės šlapio mišinio produktus.
- Kitame dubenyje sumaišome sauso mišinio produktus ir įsijojame juos į plakinį. Vieną šaukštą miltų pasiliekame. Išmaišome, bet stengiamės nepermaišyti.
- Susmulkintą šokoladą sumaišome su pasiliktu šaukštu miltų ir įmaišome į tešlą.
- Tešlą supilame į sviestu išteptą kepimo formą.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-50 minučių. Tikriname su mediniu pagaliuku - jis ištrauktass neturi būti apsivėlęs. Trukmė priklausys nuo orkaitės, kepimo formos, tad būtina tikrinti,
- Keksą prieš išimant iš formos leidžiame atvėsti.
- Prieš tiekiant apibarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Po metų aš nebuvau pamiršusi šio puikaus kekso/pyrago, tad vien per spalį jį iškepiau tris kartus! Ir visus kartus - iš dvigubos normos, kaip pyragą, 26 cm skersmens atsegamoje torto formoje (kepiau apie 1 val. 10 min.).
Šaltinis: Great british chefs
Prieš 1 metus: Grikių ir vištienos salotos su daržovėmis
Prieš 2 metus: Pica pusryčiams
Prieš 3 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 4 metus: Vištienos suktinukai su vytintu kumpiu
Prieš 5 metus: Netikras paukštienos zuikis su saulėje džiovintais pomidorais
Prieš 6 metus: MEDAUS TORTAS
Prieš 6 metus: MEDAUS TORTAS
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą