2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Moliūginis keksas su šokolado gabaliukais


Super minkštas, super purus, drėgnas, kvapnus keksas. Moliūgo niekas ir labai ieškodamas nesurastų. Lengva ranka įrašau į TOP'ų kategoriją - šį rudenį jį tikrai kepsiu dar ne kartą!



Taigi, mums reikės:
Šlapias mišinys:
2 kiaušinių
150 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
1/4 AŠ druskos
100 ml bekvapio aliejaus
4 VŠ jogurto (naudojau grietinę)

Sausas mišinys:
60 g ruginių miltų
110 g kvietinių miltų
1 AŠ sodos
1/2 AŠ cinamono
100 g šokolado (naudojau juodąjį)

Užbaigimui:
cukraus pudros apibarstymui 

Paruošimas:
  1. Šluotele išplakame iki vientisos masės šlapio mišinio produktus.
  2. Kitame dubenyje sumaišome sauso mišinio produktus ir įsijojame juos į plakinį. Vieną šaukštą miltų pasiliekame. Išmaišome, bet stengiamės nepermaišyti. 
  3. Susmulkintą šokoladą sumaišome su pasiliktu šaukštu miltų ir įmaišome į tešlą.
  4. Tešlą supilame į sviestu išteptą kepimo formą.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-50 minučių. Tikriname su mediniu pagaliuku - jis ištrauktass neturi būti apsivėlęs. Trukmė priklausys nuo orkaitės, kepimo formos, tad būtina tikrinti,
  6. Keksą prieš išimant iš formos leidžiame atvėsti.
  7. Prieš tiekiant apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!



Po metų aš nebuvau pamiršusi šio puikaus kekso/pyrago, tad vien per spalį jį iškepiau tris kartus! Ir visus kartus - iš dvigubos normos, kaip pyragą, 26 cm skersmens atsegamoje torto formoje (kepiau apie 1 val. 10 min.). 





Šaltinis: Great british chefs





Prieš 2 metus: Pica pusryčiams
Prieš 3 metus: Grikių kepsneliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...