2024 m. vasario 12 d., pirmadienis

Keptas camembert sūris

 


Be didelių pastangų puikus priedas prie vyno. Česnako šiuo atveju per daug būti negali - aš naudojau dvi skilteles, bet būtų nepamaišę ir daugiau. Pastangų paruošti šiai užkandėlei nereikės beveik jokių, tad kitam vyno ragavimui išsikepkite ir šio sūrio!



Taigi, mums reikės:
1 camembert sūrio
2 VŠ skysto medaus
2 VŠ alyvuogių aliejaus
2-3 skiltelių česnako
pipirų
pluoštelio šviežio čiobrelio
šakelės rozmarino

Paruošimas:
  1. Sūrį išimame iš įpakavimo. Sūrį dedame ant kepimo popieriaus ar folijos lapo. Aš naudojau kepimo popierių. 
  2. Viršutinę sūrio dalį įpjauname kryžiumi. Aš dariau daugiau įpjpovų - supjausčiau rombais, tai mano sūris šiek tiek pabėgo už kraštų. Nieko blogo, bet patogiau, jei viskas yra savo vietoje. 
  3. Sūrio viršų apšlakstome aliejumi, medumi, pagardiname pipirais, pasikirstome išspaustą česnaką ir ant viršaus pabarstome čiobreliais, uždedame šakelę rozmarino. 
  4. Popierių ar foliją užlankstome. 
  5. Kepame sūrį iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet atvyniojame, ir kepame dar 10 minučių, kol sūrio paviršius pagels. 
  6. Tiekiame su grissini lazdelėmis, krekeriais ar česnakine duona. Ir, žinoma, vynu.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...