2020 m. gegužės 6 d., trečiadienis

Avinžirnių ir tuno salotos su smidrais


Šio recepto idėją nusižiūrėjau "Rimi" recepto lapelyje, bet galiausiai iš jo liko tik idėja: tunas+smidrai+ankštinė daržovė (originale buvo baltosios pupelės). "Su sąlyga", kad pupelių neturėjau, naudojau avinžirnius. Man taip pat pasirodė, kad dažovių mažoka, tad dar įpjausčiau ridikėlių. Tunas draugauja su česnaku, tai įspaudžiau ir jo. Man tai buvo fantastiškai skanus valgis. Mano vyras valgydamas nuolat burbėjo, nes jam nepatinka nei avinžirniai, anei pupelės būtų patikę. Tad šias salotas gaminkite tik tuomet, jei mėgstate avinžirnius ar pupeles.
Šios salotos itin universalios, joms puikiai tinka avinžirniai, pupelės ar lęšiai. Vietoje smidrų galima panaudoti šparagines pupeles ar brokolius. Vietoje konservuoto tuno, galima naudoti šviežią tuną (file gabaliukus pakepti keptuvėje po 1-2 minutes kiekvieną pusę, iškeptus pagardinti druska ir pipirais, palikti pailsėti 5 minutes ir supjaustyti juostelėmis) arba naudoti lašišą.




Taigi, mums reikės (2 sočioms porcijoms):
2 kiaušinių, kietai virtų
1 skardinės (250 g) konservuotų avinžirnių ar baltųjų pupelių 
1 mažo raudonojo svogūno (naudojau porą)
200g smidrų
160 g tuno, konservuoto 
4 didelių ridikėlių
balzamiko kremo arba citrinos sulčių
1 česnako skiltelės, išspaustos
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Paruošimas:

  1. Smidrus, jei jie plonučiai, užteks nuplikyti, jei storesni, supjausčius ~3 cm ilgio gabaliukais paverdame 1-2 minutes.
  2. Pupeles ar avinžirnius perplauname šaltu vandeniu.
  3. Porą ar svogūną susmulkiname.
  4. Kiaušinius supjaustome į 4 dalis.
  5. Ridikėlius supjaustome kaip tik širdis geidžia.
  6. Sluoksniuojame salotas iš visų ingredinetų, apšlakstome aliejumi ir balzamiko kremu, pagardiname druska ir pipirais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...