Sumaniau, kad reikia iškepti ką nors su mielėmis. Gyvenime nesu nieko su jom kepusi, išskyrus picą. Taigi, panaršiusi internete, radau labai viliojantį receptą. Radau jį čia. Beje, kaip ir dar daug visokių gėrybių, kurias būtinai reikės išbandyti.
Taigi, mums reikės:
60 ml šilto vandens
20-25 g šviežių mielių
460-540 g miltų
1 a.š. druskos
2 a.š. vanilinio cukraus
3 v.š. cukraus
1 didelis kiaušinis
60 g tirpinto sviesto
180 ml šilto pieno
Karameliniam apvalkalui:
220 g rudo cukraus
1,5 v.š. malto cinamono
50 g tirpinto sviesto
Paruošimas:
- Sumaišome mieles su vandeniu.
- Įmaišome trečdalį miltų, cukrų, druską, vanilinį cukrų, kiaušinį, sviestą ir pieną.
- Atsargiai supilame likusius miltus.
- Minkome apie 8 minutes.
- Sudedame tešlą į dubenį, uždengiame ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 12 val.
- Apvoliojimui skirtus produktus sumaišome.
- Išimame tešlą iš šaldytuvo ir palaikome apie 1 val. kambario temperatūroje.
- Formuojame nedidelius rutuliukus (maždaug lazdyno riešuto dydžio, kiek didesnius), apvoliojame cukraus mišinyje ir dedame į riebalais išteptą formą.
- Uždengiame ir palaikome šiltai valandą, kad pakiltų.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min.
- Leidžiame 10min pravėsti ir iškrečiame ant lėkštės.
Vilma, o kaip dabar Tau su mielėmis? ar susidraugavai? man kažkaip truputėlį keista kaip su jomis negali kas gautis, ar kodėl jų taip bijoma?:) aš tai, žinai, tiesiog imu ir darau, ir niekada, žinoma, kad neprasišnekėčiau:D, nebuvo jokių lepsusų:)
AtsakytiPanaikintiManau, kad susidraugavau :) Nors niekada ir susipykus nebuvau, tiesiog ilgai jų baidžiausi :) Apskirtai, mano "stažas" virtuvėje dar labai labai mažas :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau receptą pagal nuorodą linke, buvo labai skanu ir be karamelinio padažo, ačiū! Dabar norisi išmėginti Jūsų receptą, bet sudvejojau: mielės sausos ar šlapios?
AtsakytiPanaikintiŠviežių. Papildžiau receptą. Jei išbandysite - pasidalinkite, kuri skaniau, nes antrosios linke aš dar neprisiruošiau išsikepti :)
PanaikintiAčiū, būtinai pasidalinsiu!
PanaikintiTaigis, sunku įvertinti skonio skirtumus, nes gamindama antrą kartą ir sugebėjau ir receptą iki galo perskaityti, ir labiau įgudusi buvau, tad, savaime aišku, kad išvaizdesnis pyragas buvo gamintas pagal Jūsų receptą, skonis panašus, bet Jūsų recepto ingridientų kiekiai kuklesni, tai ir tešla lengviau suvaldoma, greičiau susiminkė, rutuliukų mažiau, bet iš esmės abi monkey bread buvo žiauriai skanios, dar pirmąkart kepdama nelabai įsivaizdavau, kas čia gausis, tai įspūdis paragavus buvo stipresnis, ir dabar prisiminus seilė tįsta! Kepsiu dar kartą, bet tikriausiai pagal Jūsų receptą, nes mažesnis pyragas išeina, o tai neįmanoma sustot su juo :)
PanaikintiOi kaip ačiū už pasidalinimą :) Dažnas blogger'is turi ligą - bandyti vis naujus receptus, net jei jau turi kišenėje puikų receptą. :) pagal produktus, matau, kad receptai identiški, skiriasi tik kiekiai. Klausimas, ar skiriasi proporcingai pyrago dydžiui, ar skiriasi ir pačių produktų santykis tarpusavyje. Gal kada paskaičiuosiu prie progos :)
Panaikinti