2018 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Grietininis pyragas su šokolado gabaliukais ir cinamonu


Visą mėnesį "kankinusi" šeimyną obuolių pyragais, vaikui paskelbus ultimatumą, kad pyrago su obuoliais į burną neims, iškepiau kitokį pyragą, kuris sulaukė kuo geriausių įvertinimų. Kažkaip net tuščiažodžiauti apie šį pyragą neišeina. Jis tiesiog labai geras!




Taigi, mums reikės (23x33 cm kepimo formai):
115 g sviesto, kambario temperatūros
300 g cukraus
1 1/2 AŠ vanilinio cukraus
3 didelių kiaušinių (tryniai atskirti nuo baltymų)
450 g grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)
375 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1 1/2 AŠ kepimo sodos
3/4 AŠ druskos

Įdarui:
340 g šokolado (apsiribojau 140 g)
100 g cukraus (naudojau pora šaukštų)
1 AŠ cinamono

Paruošimas:
  1. Minkštą sviestą išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
  2. Įplakame trynius.
  3. Kitame dubenyje sumaišome persijotus miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  4. Pakaitomis įmaišome grietinę ir sausus ingredientus į tešlą, kuri bus gana tiršta.
  5. Išplakame baltymus iki standumo ir įmaišome į tešlą.
  6. Sumaišome įdarui skirtus cinamoną ir cukrų, susmulkiname šokoladą.
  7. Supilame pusę tešlos į kepimo popieriumi ištiesą kepimo formą. 
  8. Pabarstome pusę cukraus/cinamono mišinio ir pusę smulkinto šokolado.
  9. Ant viršaus paskirstome likusią tešlą, o ant jos - likusius pabarstukus. Švelniai įspaudžiame pabarstukus į tešlą.
  10. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, kol įkištas į pyragą medinis pagaliukas, ištraukus bus švarus.

Skanaus!

Šaltinis: Smitten kitchen




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...