Šį jautienos troškinį norėjau išbandyti jau seniausiai, nuo to karto, kai svečiuose teko jo paragauti. Ir kai atradome, kur įsigyti kokybiškos jautienos, nieko nelaukusi paruošiau šį troškinį ir mėgavausi kiekvienu jo šaukštu. To-bu-la! Tai puikus patiekalas laikotarpiui, kai už lango šalta - ne tik pasotina, bet ir sušildo. Jautiena minkštutė, o troškinyje yra visko - ir mėsos, ir daržovių ir skanaus padažo. Skonis ne per intensyvus, tad troškinys puikiai tinka ir vaikams.
Dar vienas jo privalumas, jog galima viską susiruošti, pašauti orkaitėn ir kuriam laikui užmiršti. Darbo tikrai nedaug, o rezultatas - atperkantis. Beja, šis receptas iš tiesų supaprastintas: labai dažnai troškiniams mėsa prieš tai būna apskrudinama. Kad mėsa nesitroškintų o apskrustų, tai reikia daryti dalimis ir tai tikrai užknisantis ir laikui imlus reikalas. Pasak pačio J.Oliverio, kurio receptas čia ir yra, jis šį troškinį bandęs ir su apkepta mėsa, ir neapkepta. Rezultatas abiem atvejais geras, o pastaruoju atveju troškinys gaudavosi švelnesnis ir saldesnis, tad galiausiai mėsos apskrudinimo etapas iš recepto buvo išbrauktas.
aliejaus kepimui
1 didelio svogūno, smulkinto
saujelės šalavijo lapelių
800 g jautienos (naudojau krūtininę)
2 VŠ miltų
druskos, pipirų
2 pastarnokų
4 morkų
1/2 sviestinio moliūgo (naudojau paprastą iš mamos daržo)
500g bulvių
2 VŠ pomidorų padažo
1/2 butelio raudonojo vyno
285 ml jautienos sultinio (naudojau vandenį + sultinio kubelį)
šakelės rozmarino, naudoti tik lapelius
Pateikimui:
šviežios ciabattos ar panašios duonos
1 citrinos smulkiai tarkuotos žievelės
1 šakelės rozmarino
1 skiltelės česnako
Paruošimas:
- Dedame kepimo indą (aš troškinį ruošiau emaliuotame ketaus inde (angl. dutch oven)) ant ugnies, pilame šlakelį aliejaus ir jam įkaitus, beriame smulkinus svogūnus bei šalavijo lapelius ir kepiname 3-4 minutes.
- Mėsą supjaustome maždaug 5 cm gabalėliais ir apvoliojame miltuose (aš miltų pabarsčiau ant jautienos, suverstos į kepimo indą, kepintis).
- Pagardiname mėsą druska ir pipirais ir verčiame į kepimo indą.
- Daržoves supjaustome stambiais gabalais ir verčiame su visais likusiais ingredientais, įskaitant sultinį ir vyną, į kepimo indą.
- Kepimo indą uždengiame, užverdame ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Paliekame troškintis 2-3 valandoms. Troškinimosi laikas priklauso nuo mėsos kokybės. Manoji išsitroškino gal po valandos su trupučiu, bet kuo ilgiau troškinasi - tuo skaniau. Visada eigoje galima patikrinti - jei mėsa minkšta ir byranti, troškinį galima traukti iš orkaitės.
- Česnaką, rozmariną susmulkiname ir sumaišome su tarkuota citrinos žievele. Pasak J. Oliverio mažiausias žiupsnis šio mišinio, pabarstyto prieš tiekiant troškinį, troškinį pakylėja į aukštesnį lygį, kai atsiskleidžia visi skoniai. Neturėjau citrinos, tad šį žingsnį praleidau.
- Patiekiame troškinį su šviežia ciabatta ir žiupsneliu kvapnaus citrinos žievelės, rozmarino ir česnako mišinio.
Skanaus!
Šaltinis: Jamie's comfort food
Prieš 1 metus: Šokoladiniai keksiukai
Prieš 1 metus: Šokoladiniai keksiukai
Prieš 2 metus: Bulvienė su lašiša
Prieš 3 metus: Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu
Prieš 4 metus: Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
Prieš 5 metus: Spanguolių, medaus ir imbiero mišinys
Prieš 6 metus: Moliūginiai blyneliai
Prieš 7 metus: Moliūgo ir grybų troškinys su vištiena
Prieš 8 metus: Keksas su obuoliais
Prieš 7 metus: Moliūgo ir grybų troškinys su vištiena
Prieš 8 metus: Keksas su obuoliais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą