Visą mėnesį "kankinusi" šeimyną obuolių pyragais, vaikui paskelbus ultimatumą, kad pyrago su obuoliais į burną neims, iškepiau kitokį pyragą, kuris sulaukė kuo geriausių įvertinimų. Kažkaip net tuščiažodžiauti apie šį pyragą neišeina. Jis tiesiog labai geras!
Taigi, mums reikės (23x33 cm kepimo formai):
115 g sviesto, kambario temperatūros
300 g cukraus
1 1/2 AŠ vanilinio cukraus
3 didelių kiaušinių (tryniai atskirti nuo baltymų)
450 g grietinės (naudojau 30 proc. riebumo)
375 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1 1/2 AŠ kepimo sodos
3/4 AŠ druskos
Įdarui:
340 g šokolado (apsiribojau 140 g)
100 g cukraus (naudojau pora šaukštų)
1 AŠ cinamono
Paruošimas:
- Minkštą sviestą išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
- Įplakame trynius.
- Kitame dubenyje sumaišome persijotus miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
- Pakaitomis įmaišome grietinę ir sausus ingredientus į tešlą, kuri bus gana tiršta.
- Išplakame baltymus iki standumo ir įmaišome į tešlą.
- Sumaišome įdarui skirtus cinamoną ir cukrų, susmulkiname šokoladą.
- Supilame pusę tešlos į kepimo popieriumi ištiesą kepimo formą.
- Pabarstome pusę cukraus/cinamono mišinio ir pusę smulkinto šokolado.
- Ant viršaus paskirstome likusią tešlą, o ant jos - likusius pabarstukus. Švelniai įspaudžiame pabarstukus į tešlą.
- Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, kol įkištas į pyragą medinis pagaliukas, ištraukus bus švarus.
Skanaus!
Šaltinis: Smitten kitchen
Prieš 1 metus: Džiovintų vaisių ir uogų kompotas
Prieš 2 metus: Apelsininis moliūgų džemas
Prieš 3 metus: Varškės ir obuolių apkepas
Prieš 4 metus: (Ne)paprastas obuolių pyragas su grietine
Prieš 5 metus: Šokoladinis burokėlių pyrgas
Prieš 6 metus: Bulvių ir moliūgo plokštainis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą