2010 m. rugsėjo 28 d., antradienis

Piene virta kiaušinienė


Nors mano mažasis šitą kiaušinienę valgys tik po pusmečio, nusprendžiau išbandyti pradžiai pati. Ir tikrai - skanumėlis. Per tą pusmetį aš pati dar ne kartą ją sau pusryčiams pasigaminsiu.



Taigi, mums reikės (viena porcija):
2 kiaušinių
~300 ml pieno
druskos

Paruošimas:
  1. Pieną supilame į nedidelį prikaistuvį ir užverdame.
  2. Išplakame kiaušinius, pagardiname druska ir pilame į prikaistuvį.
  3. Verdame ant nedidelės kaitros nuolat maišant kol iš pieno liks skaidrus skystis. 
  4. Skystį nupilame ir valgome. Galima nukošti ir per kiaurasamtį, tik ne per daug, nes tada kiaušinienė gali būti kiek sausoka.
Skanaus!

O štai, kaip tos kiaušinienės norėjo mažius: 





Papildyta (2017-09-14): ši kiaušinienė ypač švelni, tad yra puikus maistas ir po tonzilių bei adenoidų šalinimo operacijos...




Šaltinis: čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...