Idėją fajitų įdarui viską greitai sumakalavus iškepti orkaitėje pamačiau facebook'e, bet neišsisaugojau recepto. Susiradau J.Oliverio knygoje "Jamie patiekalai per 20 minučių" esantį vištienos fajitų receptą, vėliau čia radau įdaro, kepto orkaitėje, receptą. Pasiskaičiau ir nuėjau į virtuvę. Šis atvejis tikrai ne tas, kai reikia griežtai vadovautis receptu. Užtenka idėjos.
Mano fajitos nėra labai klasikinės: jas iškeptas dar reikėtų pabarstyti čederio sūriu (neturėjau), aplaistyti laimo sultimis (neturėjau) ir pabarstyti kalendros lapeliais (neturėjau, o ir nemėgstu jos, tad keičiau baziliku ir petražolėmis), kaip ir privaloma šalia patiekti gvakamolės ar avokado (kaip tyčia irgi neturėjau prinokusio avokado). Tad buvo tik tortilija, vištiena, paprika, svogūnas, na ir prieskoniai, žinoma. Bet buvo nesvietiškai skanu (aš labai mėgstu paprikas, o vištiena ir paprika man tobula sąjunga)!!!! O ir užtrunka viskas juokingai trumpai - daugiausiai pusvalandį (jei ivštieną pasiruošiate iš vakaro). Jei orkaitės kurti nesinori, viską galima pasiruošti ir keptuvėje: gerai įkaitintoje keptuvėje iš pradžių apkepti vištieną, iškepus perdėti į lėkštę, vėliau toje pačioje keptuvėje didelėje kaitroje nuolat maišant pakepinti supjaustytus svogūnus ir paprikas, kol suminkštės. Jamie'io recepte vištiena ir daržovės apkepamos gerai įkaitintoje keptuvėje vienu metu. Taip kad, bet kuriuo atveju tai greitas ir paprastas patiekalas.
O taip paruoštą vištieną galima valgyti nebūtinai su tortilija. Ji puikiai tiktų ir su ryžiais ar net keptomis bulvėmis :)
Taigi, mums reikės (2 porcijoms):
Vištienai:
1 vištos krūtinėlės puselės (Jamie'is vienam žmogui skaičiuoją 1 pusę, bet man pasirodė, kad bus per daug)
1/2 - 1 AŠ čili pipirų dribsnių (naudojau 1/2 AŠ - aštrumas vos jautėsi)
1 AŠ kumino
1 AŠ rūkytos paprikos
1 AŠ džiovintų česnakų granulių
druskos ir pipirų pagal skonį
2 VŠ aliejaus
1 VŠ balzaminio acto (pridėjau nuo savęs, nes višta buvo naminė)
Daržovėms:
1 raudonos paprikos
1/2 geltonos paprikos
1 didelio mėlynojo svogūno (tiktų bet kokios spalvos)
1 didelio pomidoro (pridėjau nuo savęs)
druskos, pipirų
1 VŠ aliejaus
Pateikimui:
4 tortilijų
1 laimo sulčių
pluoštelio šviežių kalendrų (keičiau keliomis petražolės šakelėmis ir keliais lapeliais baziliko, buvo super)
gvakamolės
tarkuoto čederio
Paruošimas:
- Vištieną supjaustome juostelėmis ir sumaišome su likusiais jai skirtais ingredientais. Teoriškai galima būtų pallikti marinuotis kol įkais orkaitė, bet mano patirtis su namine vištiena ne visada sėkminga, tad palikau marinuotis porai valandų.
- Paprikas supjaustome juostelėmis, svogūną plunksnelėmis, pomidorą riekelėmis, beriame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir pagardiname daržovėms skirtais prieskoniais. Išmaišome.
- Į skardą pas daržoves beriame vištieną, išmaišome, paskirstome, kad viskas būtų vienu sluoksniu.
- Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes, kol vištiena iškeps. Man pakako 20 minučių, gal netgi būtų buvę gerai pakepti pora minučių mažiau.
- Traukiame skardą iš orkaitės, pašlakstome laimo sultimis (neturėjau), pabarstome smulkinta kalendra ir išmaišome.
- Dedame paruoštą įdarą ant pašildytų tortilijų ir mėgaujamės!
Prieš 1 metus: Nesaldus duonos pudingas
Prieš 2 metus: Pikantiškos gaivinančios pomidorų taurelės
Prieš 3 metus: Ledai sausainyje
Prieš 4 metus: Moliūginiai virtinukai-gnocchi
Prieš 5 metus: Kiaušinienė su daržovėmis aka šakšuka
Prieš 6 metus: Cukinijų duona su šokoladu
Prieš 7 metus: Ryžių pomidorinė
Prieš 8 metus: Duona su pomidorais ir mocarela
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą