Pagardų (čatnių) srityje aš esu visiškai atsilikusi, tiek virimo, tiek vartojimo prasme. Jei manęs atmintis neapgauna, čia pirmasis mano išvirtas pagardas. Pirmasis bandymas neapvylė ir, manau, kad tai bus tik pradžia. Šis pagardas saldus, aštrus, rūgštus - puikiai tinksiantis prie mėsos, manau tiktų ir prie sūrio.
Taigi, mums reikės (3 vnt. 200 ml stiklainių):
500 g slyvų (svoris jau be kauliukų)
3-4 skiltelių česnako
1-2 aitriųjų pipirų
150 g rudojo cukraus
100 ml švelnaus acto (6 proc.)
2 VŠ aliejaus
druskos
Paruošimas:
- Slyvas, aitriąsisa paprikas susmulkiname, česnaką išspaudžiame.
- Puode įkaitiname aliejų ir sudedame visus likusiu sproduktus.
- Užverdame, sumažiname kaitrą ir paverdame 15 minučių.
- Sutriname su blenderiu iki vientisos masės (galima palikti ir netrintą, bus rupesnės struktūros).
- Dar kartą užverdame, išpilstome į sterilizuotus stiklainius, iš karto užsukame dangteliais, apverčiame ir uždengus keliais rankšluosčiais, paliekame, kol atvės.
Šaltinis: Lietuvos rytas
Prieš 1 metus: Ant laužo ruoštas plovas
Prieš 2 metus: Cukinijų ir pomidorų gratinas
Prieš 3 metus: Kalafiorų kepsneliai su mozzarella
Prieš 4 metus: Pica su lašiša, cukinija ir pomidorais
Prieš 5 metus: Cukinijų blynai su pievagrybiais
Prieš 6 metus: Slyvų klafutis
Prieš 7 metus: Morkų pyragas
Prieš 6 metus: Slyvų klafutis
Prieš 7 metus: Morkų pyragas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą