Retai, bet būna, kad (1) pamatau receptą ir einu gaminti ir (2) perskaitau, kad tai pats pačiausias kažkas ir patikiu. Šį kartą nutiko abu dalykai - pamačiau ir kitą dieną išsikepiau. Kad tai pats pačiausias (slyvų) pyragas - man gal nelabai, bet kad skanus - 100 proc. Vienas minusas - skaniausias atšalęs, tad palaukti prieš kimbant į pyragą - reikės.
Taigi, mums reikės (23 cm skersmens atsegamai torto formai):
120 g sviesto, kambario temperatūros
120 g cukraus + 1 VŠ pabarstymui
3 kiaušinių, tryniai atskirti nuo baltymų
1 AŠ vanilės ekstrakto
2 VŠ su kaupu grietinės
125 g maltų migdolų (aš migdolus susimaliau kavamale)
50 g miltų
200 g varškės (naudojau 9% riebumo, birią)
žiupsniuo druskos
400 g slyvų
Paruošimas:
- Kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos, išplakame iki standžių putų ir kol kas atidedame į šalį (čia tam, kad kai ateis laikas pabaigoje dėti išplaktus baltymus, nereikėtų prieš tai plauti mikserio šluotelių, mat plakant batymus, jos turi būti labai švarios, kad jie išsiplaktų tinkamai).
- Minkštą sviestą išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės.
- Plakant po vieną įmušame kiaušinių trynius.
- Įmaišome vanilės ekstraktą ir grietinę.
- Mediniu šaukštu įmaišome maltus migdolus, sijotus miltus ir varškę. Jei netingite, galite prieš tai varškę pertrinti. Aš, kaip matosi iš nuotraukos, tingėjau.
- Galiausiai atsargiai įmaišome standžiai išplaktus baltymus.
- Užmaišytą tešlčą sukrečiame į kepimo popieriumi ištiestą atsegamą torto formą.
- Slyvas perpjauname per pusę, pašaliname kaulą, kiekvieną pusę padaliname į dar tris dalis (jei slyvos mažos, užteks padalinti per pusę). Slyvų skilteles išdėliojame ant paruoštos tešlos, perpjautąja puse į viršų.
- Pyrago viršų pabarstome šaukštu cukraus.
- kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol pyrago paviršius bus gražiai auksinis.
- Pyragą atvėsiname formoje, įsitikiname, kad šonai atšokę nuo formos kraštų ir išimame iš formos.
Šaltinis: Duok druskos
Prieš 1 metus: Ant laužo ruoštas plovas
Prieš 2 metus: Grikių ir vištienos salotos su daržovėmis
Prieš 3 metus: Pica pusryčiams
Prieš 4 metus: Grikių kepsneliai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą